Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ – Δεκάδες νεκροί (Photos)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ – Δεκάδες νεκροί (Photos)

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον των γραφείων του ειδησεογραφικού πρακτορείου Afghan Voice και γειτονικού σιιτικού πολιτιστικού κέντρου στην Καμπούλ και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, μετέδωσε το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει πως χρησιμοποίησε τρεις βόμβες, τις εκρήξεις των οποίων ακολούθησε επίθεση καμικάζι.

Η επίθεση αυτοκτονίας στα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Afghan voice και παρακείμενο σιιτικό πολιτιστικό κέντρο στη δυτική Καμπούλ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, με πολλούς σπουδαστές να περιλαμβάνονται στα θύματα, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Επίσης, δεκάδες είναι οι τραυματίες από την έκρηξη, στην τελευταία μιας σειράς επιθέσεων εναντίον οργανισμών στην αφγανική κυβέρνηση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Σάγεντ Αμπάς Χουσάινι, δημοσιογράφος του Afghan Voice, είπε ότι πρέπει να σημειώθηκαν περισσότερες από μια εκρήξεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μετά την αρχική έκρηξη στην είσοδο του κτιρίου. Ένας δημοσιογράφος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα στο Facebook του ειδησεογραφικού πρακτορείου από αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν σοβαρές ζημιές στο σημείο αυτό, που βρίσκεται σε σιιτική περιοχή στη δυτική Καμπούλ, ενώ αρκετοί νεκροί και τραυματίες κείτονται στο έδαφος.

“Ο στόχος της επίθεσης ήταν το πολιτιστικό κέντρο Ταμπαγιάν. Μια πρωινή συζήτηση πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα στο σιιτικό κέντρο με αφορμή την 38η επέτειο της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, όταν μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε. Πολλοί φοιτητές παρακολουθούσαν τη συζήτηση”, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

“Ημασταν μέσα στην αίθουσα, στη δεύτερη σειρά όταν η έκρηξη σημειώθηκε πίσω μας. Στη συνέχεια, προκλήθηκε φωτιά και καπνός μέσα στην αίθουσα”, είπε ο φοιτητής Μοχάμαντ Χασάν Ρεζάγιε, που φέρει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. “Προκλήθηκε πανικός, χάος. Όλος ο κόσμος ούρλιαζε και έκλαιγε. Όλοι ζητούσαν βοήθεια. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά”.

Το πολιτιστικό κέντρο βρίσκεται κοντά στο πρακτορείο ειδήσεων Afghan voice (Η φωνή του Αφγανιστάν).

Το Afghan Voice έχει σχέσεις με τους σιίτες. Επί του παρόντος δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε δήλωση στο Twitter αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η επίθεση, η τελευταία μιας σειράς που πλήττει τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται μετά την επίθεση σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Καμπούλ τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ






Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter