Το «κιτς», η Μόνα Λίζα και η Louis Vuitton (Video και Photos)

Το «κιτς», η Μόνα Λίζα και η Louis Vuitton (Video και Photos)

Καινούργια συνεργασία του οίκου Louis Vuitton με γνωστό καλλιτέχνη σε ένα δημιουργικό πρότζεκτ. Αυτή τη φορά, με τον σύγχρονο εικαστικό Τζεφ Κουνς. Για μία σειρά από τσάντες.

Η σειρά ακούει στο όνομα «Masters»: Η «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, Τα «Σταροχώραφα και Κυπαρίσια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ, το «Κυνήγι της Τίγρης» του Ρούμπενς είναι ορισμένοι μόνο από τους σταθμούς της δυτικής παράδοσης στην ζωγραφική που κοσμούν τσάντες του παρισινού οίκου.

Ο Κουνς είναι μάστορας της κιτς και καλλιτεχνικής ιδιοποίησης. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Louis Vuitton του «επέτρεψε» να βάλει δίπλα στο εμβληματικό «LV» μονόγραμμα του οίκου – που είναι σήμα κατατεθέν σε όλα τα προϊόντα του – τα αρχικά του δικού του ονόματος (στο ίδιο γραφιστικό ύφος, πάντα).

Ο παρισινός οίκος μας έχει συνηθίσει σε συνεργασίες με «ονόματα». Η Σίντι Σέρμαν, ο Τακάσι Μουρακάμι και ο Ρίτσαρντ Πρινς έχουν βάλει το όνομά τους σε προϊόντα Louis Vuitton. Τα γκράφιτι του Στίβεν Σπράους έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τσάντες. Κι ας μην ξεχνάμε τα πουά της Γιαγιόι Κουσάμα. Κατά συνέπεια, ουδεμία έκπληξη για τη συγκεκριμένη συνεργασία με τον Κουνς (τον γνωστό από τα μπαλόνια-ζώα Κουνς). Συνεργασία, που θα είναι το πρώτο βήμα σε μακρόχρονη συνεργασία του οίκου με τον Τζεφ Κουνς.

Η σειρά «Masters» θα είναι διαθέσιμη από τις 28 Απριλίου… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter