Το Κύπελλο στη Γερμανία

Το Κύπελλο στη Γερμανία

Νικήτρια η Γερμανία στον τελικό με τη Χιλή, τρίτη η Πορτογαλία, που νίκησε στην παράταση το Μεξικό

Μετά το Euro U-21, η Γερμανία κατέκτησε μια ακόμα διοργάνωση εθνικών ομάδων, αφού νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών τη Χιλή (1-0) χάρη στο γκολ του Στιντλ και έγινε η νεαρότερη κάτοχος, με μέσο όρο τα 24 χρόνια! Η Πορτογαλία νίκησε στην παράταση το Μεξικό.

Ήταν το μεγάλο φαβορί, ακόμα κι αν ο Γιοακίμ Λεβ αποφάσισε να ξεκουράσει παίκτες. Έδωσε ωστόσο στο τουρνουά-πρόβα τζενεράλε για το Μουντιάλ της Ρωσίας την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Γκορέτσκα, ο Βέμερ, ο Ρούντι και ο Στιντλ την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Και ο τελευταίος ήταν εκείνος που έκρινε την έκβαση του τελικού.

Οι Χιλιανοί δεν μπήκαν στο ματς με φόβο. Το αντίθετο, αφού ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Τερ Στέγκεν στο 5′, αλλά ο Αρανγίς άργησε να σουτάρει. Οι Λατινοαμερικανοί είχαν κάποια μακρινά σουτ και γενικά τον έλεγχο του αγώνα, ενώ στο 20′ ο 25χρονος κίπερ δεν κατάφερε να εξουδετερώσει οριστικά τον κίνδυνο από το σουτ του Βιδάλ, με τον Σάντσες στη συνέχεια να σουτάρει άουτ. Η απάντηση των Γερμανών ήρθε με γκολ. Ο Βέρνερ έκλεψε τη μπάλα από τον Ντίας που ολιγώρησε και ο Στιντλ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Η Χιλή συνέχισε να παίζει επιθετικά, ενώ οι Γερμανoί είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές με τον Γκορέτσκα.

Στο δεύτερο μέρος η ένταση ανέβηκε, με τους συμπαίκτες στη Μπάγερν Κίμιχ και Βιδάλ να πιάνονται στα χέρια, ενώ ο Ντράξλερ δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς. Ο Βιδάλ στο 75′ με τρομερό κοντινό πλασέ αστόχησε, ενώ ο Τερ Στένγκεν απέκρουσε το σουτ του Αρανγίς. Οι αλλαγές του Πίτσι (Πουτς και Σαγκάλ) ανανέωσαν τη Χιλή και συνδυάστηκαν άψογα στο 84′, όμως ο δεύτερος πλάσαρε ψηλά. Στο 94′ ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε το φάουλ του Αλέξις και η Γερμανία πήρε τον τίτλο. Έγινε έτσι η μόλις τρίτη ομάδα που παίρνει Μουντιάλ, Euro και Συνομοσπονδιών, μετά τη Γαλλία. Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η παράδοση που θέλει τον κάτοχο του Kυπέλλου Συνομοσπονδιών να μην παίρνει το Μουντιάλ που ακολουθεί!

Στην παράταση η Πορτογαλία

Στο μικρό τελικό η Πορτογαλία έμεινε πίσω στο σκορ, όμως ως… κλασική ομάδα Φερνάντο Σάντος δεν σταμάτησε να παλεύει μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε! Οι Ίβηρες κλήθηκαν να αγωνιστούν χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που πήγε στις ΗΠΑ για να δει τα δίδυμά του. Στο 0-0 ο Αντρέ Σίλβα έχασε πέναλτι και το Μεξικό άνοιξε το σκορ στο 54′ με αυτογκόλ του Νέτο. Τελικά, τη λύση για την ομάδα του Σάντος έδωσε ένας κεντρικός αμυντικός.

Ο Πέπε πετάχτηκε στην τροχιά της μπάλας μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά και με μια εντυπωσιακή εναέρια προβολή ισοφάρισε. Στην παράταση ο Λαγιούν έκανε χέρι και ο Αντρέ Σίλβα αυτή τη φορά δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας στ 104′ το τελικό 2-1. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκαν ο Μεξικανός Χιμένες και ο Πορτογάλος Σεμέντο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter