Το Μεσολόγγι αποκτά αρχαιολογικό μουσείο

Το Μεσολόγγι αποκτά αρχαιολογικό μουσείο

Το Μεσολόγγι θα αποκτήσει σύντομα αρχαιολογικό μουσείο, μετά την ένταξη της αποκατάστασης του «Ξενοκράτειου» κτιρίου στα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Τo έργο αφορά στην αποκατάσταση του «Ξενοκρατείου» από σχολικό κτίριο σε μουσειακό χώρο, με πρόβλεψη για τη δημιουργία και οργάνωση μόνιμης έκθεσης αρχαιολογικών συλλογών. Είναι το πρώτο από τα έργα της στρατηγικής Ο.Χ.Ε. Μεσολογγίου – Αιτωλικού που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με προϋπολογισμό 3.700.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2020.

«Με την ένταξη του “Ξενοκράτειου” στα έργα της στρατηγικής Ο.Χ.Ε. Μεσολογγίου – Αιτωλικού υλοποιούμε ένα όραμα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Σχεδιάσαμε μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού και προχωράμε στην υλοποίησή της, ώστε να κάνουμε την περιοχή μας, μία σύγχρονη Περιφέρεια πολιτισμού, τουρισμού και ανάπτυξης. Με το “Ξενοκράτειο” μουσείο στο Μεσολόγγι, αποκτά μουσείο και η έδρα της Αιτωλοακαρνανίας, γιατί η διατήρηση, η προστασία και η ανάδειξη των πολιτιστικών μας μνημείων είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θα παραδώσουμε στην πόλη και στο δήμο μας ένα μεγάλο έργο, το οποίο είχε μείνει για καιρό σε επίπεδο υποσχέσεων». Σχετικά με το έργο, είπε ότι «το αρχαιολογικό μουσείο Μεσολογγίου με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα περιλαμβάνει ένα λειτουργικό κτίριο συνολικού εμβαδού 1.335 τ.μ. με πλήρη εξοπλισμό των εκθεσιακών του χώρων, φιλόξενο για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και απόλυτα προσεγγίσιμο στην ενημέρωση ή τη διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter