Το μήνυμα Καραμανλή στη ΝΔ του Κυριάκου για το νομοσχέδιο – Τι έγραψε ο Αντώναρος στο Facebook

Το μήνυμα Καραμανλή στη ΝΔ του Κυριάκου για το νομοσχέδιο – Τι έγραψε ο Αντώναρος στο Facebook

Χθες ο Ευάγγελος Αντώναρος διαχώρισε τη θέση του από τις ακραίες φωνές της ηγετικής ομάδας του Κυριάκου για το θέμα του νομοσχεδίου για την ταυτότητα του φύλου. Μετά την ανάρτηση του, επανήλθε στο Facebook και απάντησε σε κάποιον τι θα έκανε αν κάποιο από τα παιδιά του ήταν διεμφυλικό.

Γράφει στο Facebook ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή:

Επειδή λέγονται και γράφονται πολλές αρλούμπες από άσχετους αλλά κι από δήθεν σχετικούς μερικές επισημάνσεις:

1. Σε θέματα ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κυρίαρχη είναι στον σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό η άποψη ότι δεν έχει εφαρμογή η λεγόμενη κομματική πειθαρχία. Αν σε τέτοια θέματα οι βουλευτές δεν έχουν την ελευθερία να ψηφίζουν κατα συνείδηση ποτέ θα την έχουν; Πρόσφατο παράδειγμα: Την τελευταία μέρα της λειτουργίας της πρόσφατης γερμανικής Βουλης ήρθε προς ψήφιση νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων. Η καγκελλαριος Μερκελ δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει. Άφησε όμως τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατα συνείδηση. Και το νομοσχέδιο πέρασε.

2. Μιλάμε πολύ για την αλλαγή φύλου με εγχείρηση– που θα γίνει όπως παντου στον κόσμο σε σχετικά λίγες περιπτώσεις– και δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για την περίπτωση των διεμφυλικων ατόμων των οποίων ο αριθμός δείχνει να αυξάνει σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Αμερική κάνει θραύση για Τετάρτη χρόνια η τηλεοπτική σειρά “Transparent” που “παίζει” με τον όρο transgender (διεμφυλικος) που δεν έχει σχέση με τον όρο transsexual. Το δε περιοδικό Time αφιέρωσε πρόσφατα ολόκληρο τεύχος για τους νέους ανθρωπους που αρνούνται να “αυτοπροσδιοριστούν” ως ανηκοντες σε ένα φύλο.

3. Με ρώτησε κάποιος προ ολίγου αν μου έλεγε ένα από τα παιδιά μου ότι είναι διεμφυλικό αν θα μου άρεσε. Η απάντηση μου είναι απλή: Ασφαλώς θα με ξένιζε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξω την φιλελεύθερη άποψη μου επειδή κάτι ενδεχομένως δεν μ αρέσει. Οι αρχές δεν είναι από πλαστελίνη.

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/1993535710924451

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter