Το μήνυμα του Βαρουφάκη για τον Σόιμπλε με ένα μπλουζάκι

Το μήνυμα του Βαρουφάκη για τον Σόιμπλε με ένα μπλουζάκι

Ένα μήνυμα προς τον (πρώην) υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ενδεχομένως πρόεδρο της Bundestag, φαίνεται πως θέλησε να στείλει ο Γιάνης Βαρουφάκης από την Πάτρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του κινήματος DiEM 25, θέλησε να στείλει ένα έμμεσο μήνυμα στον Σόιμπλε με το σκίτσο που είχε το T-shirt που φορούσε.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στο μπλουζάκι απεικονίζεται ένας άνδρας σε αμαξίδιο που «πατάει» επάνω σε κάποιον άλλο και συνοδεύεται από τη λεζάντα «It’s the economy stupid!» (Είναι η οικονομία ηλίθιε).

Μια ανάλογη έκφραση «Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε» είχε χρησιμοποιηθεί από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Αλέξη Τσίπρα για την εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών, στη διάρκεια συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 2016.

Η αρχική έκφραση «The economy, stupid» αποδίδεται στον James Carville, που ήταν ένας από τους υπεύθυνος της καμπάνιας του Κλίντον και προοριζόταν για το εσωτερικό ακροατήριο του τότε υποψηφίου, δηλαδή τους εργαζόμενους στην εκστρατεία του.

Στη συνέχεια πάντως το δανείστηκε ο Σόιμπλε, ο οποίος, σε ζωντανή μετάδοση, είπε: «It’s the implementation, stupid!» δηλαδή «Είναι η εφαρμογή, ανόητε»…

Τότε είχε ξεσπάσει σάλος, με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, να υποστηρίζει πως «δεν επρόκειτο επ’ ουδενί για προσβολή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter