Το μήνυμα των εργαζομένων του MEGA: «Το κανάλι οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο»

Το μήνυμα των εργαζομένων του MEGA: «Το κανάλι οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο»

Τη κανονική ροή της μετάδοσης του προγράμματος διέκοψαν οι εργαζόμενοι του MEGA μεταδίδοντας τηλεοπτικό μήνυμα σχετικά με τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται.

Οι εργαζόμενοι του «Μεγάλου Καναλιού» επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε νέο τηλεοπτικό μήνυμα: «Την κρίσιμη αυτή ώρα, το MEGA είναι παρόν. Το κρατούν στην ζωή οι τηλεθεατές και οι εργαζόμενοι του. Ακόμη και τώρα, είναι στις πρώτες επιλογές του τηλεοπτικού κοινού. Το MEGA είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Σας ευχαριστούμε!».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του DocumentoNews.gr, είχε αποφασιστεί να μεταδοθεί και έκτακτη εκπομπή από τους απλήρωτους εργαζομένους του σταθμού, η οποία όμως δεν βγήκε στον “αέρα” ποτέ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβαν οι εργαζόμενοι την Τετάρτη, η προσπάθεια της νέας μετοχικής σύνθεσης δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της συμμετοχής στη διαδικασία της αδειοδότησης. Η πιθανότητα συμμετοχής περισσότερων των επτά υποψηφίων, δημιουργεί συνθήκες πλειοδοσίας για ισάριθμες άδειες, κάτι που θα οδηγήσει το κόστος άνω των 35.000.000 ευρώ.

Αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει αντίθετους τους μεγαλομετόχους, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σύννεφα στην αρμονική συνύπαρξή τους είχαν εμφανιστεί εδώ και μερικές ημέρες.

Αν το MEGA δεν συμμετάσχει στη διαδικασία των αδειών, αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια επαναλειτουργίας του ναυαγεί και το κανάλι κλείνει οριστικά.

Το νέο έπεσε σαν κεραυνός (σίγουρα όχι εν αιθρία) στους περίπου 400 εναπομείναντες εργαζόμενους στην εταιρεία, που περίμεναν ότι η αίτηση για αδειοδότηση θα σήμαινε την αρχή του τέλους ενός Γολγοθά απληρωσιάς 16 μηνών και αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον.

Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι ενημερώνονταν από τους μετόχους ότι σήμερα το κανάλι θα υπαγόταν (με την σχετική κατάθεση στο δικαστήριο) στο άρθρο 106 β’ του πτωχευτικού κώδικα, ώστε την Πέμπτη να γίνει η υποβολή της αίτησης αδειοδότησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις, μήπως και την τελευταία στιγμή γίνει κάτι και το MEGA παραμείνει ζωντανό. Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως έχει προγραμματιστεί συνάντηση στις 9 το πρωί της Πέμπτης των εργαζομένων με κλιμάκιο της ΕΣΗΕΑ στο κανάλι, όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Διαβάστε επίσης: ΕΣΗΕΑ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι του MEGA

https://www.youtube.com/watch?v=TJcKuIJPaRI

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter