Το Μυστικό της Πεταλούδας (El Aviso) – Η ταινία της εβδομάδας (Trailer)

Το Μυστικό της Πεταλούδας (El Aviso) – Η ταινία της εβδομάδας (Trailer)

Μια απόπειρα ληστείας σε βενζινάδικο έχει τραγική κατάληξη όταν ένας περαστικός τραυματίζεται σοβαρά. Ο φίλος του θύματος ανακαλύπτει ότι στο ίδιο σημείο πριν από αρκετά χρόνια είχε σκοτωθεί ένας άνθρωπος στη διάρκεια μιας ληστείας που είχε πολλές ομοιότητες με την σημερινή.

 Ψάχνοντας να βρει τη μυστική σχέση που ενώνει τα δύο συμβάντα, βρίσκεται μπροστά σε κάποιες περίεργες συμπτώσεις.

-“Μόνο το παρελθόν μπορεί να δώσει λύση στο μέλλον” αναφέρει σοφά το moto του φιλμ «Το Μυστικό της Πεταλούδας» του ισπανού Ντανιέλ Καλπασόρο που βασίστηκε στο μπεστ σέλερ του Ραούλ Πεν για να φτιάξει ένα δυνατό θρίλερ μαθηματικής εξίσωσης! Το μυστήριο και το σασπένς της ταινίας χτίζονται πάνω σε βάσεις μαθηματικές, έχοντας ως πυξίδα μια ακολουθία αριθμών που χρησιμοποιούνται ως δεδομένα για την επίλυση ενός θεωρήματος που παρά την ανεξήγητη φύση του βγάζει εν τέλει νόημα. Το πρωτότυπο σενάριο και τα αξιώματα μιας υπόθεσης που ενώ περνιέται ως ρεαλιστική στην πραγματικότητα αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, πετυχαίνουν να μεταφέρουν το θεατή σε ένα σύμπαν όπου το φαινομενικό χάος έχει κανόνες, αρχή και τέλος, αρκεί να ξέρει που να κοιτάξει κανείς. Το πρόσωπο-κλειδί της ιστορίας δεν είναι ο τυπικός, μέσος άνθρωπος. Πρόκειται για τον Γιον που πάσχει από σχιζοφρένεια, έχει οξυμένες τις αισθήσεις και προσπαθεί να βρει την εσωτερική γαλήνη ακόμη κι όταν όλα γύρω του δείχνουν να καταρρέουν. 

Η ιδιαίτερη ευφυία και η κλίση του στα μαθηματικά θα τον οδηγήσουν στον αθέατο, από τους υπόλοιπους ανθρώπους, κόσμο και θα του φορτώσουν τη βαριά ευθύνη να δώσει τη λύση στο δύσκολο θεώρημα. Οι έξυπνες ανατροπές, τα πρόσωπα του δράματος (ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ο 10χρονος Νίκο που λαμβάνει μήνυμα ότι θα πεθάνει στα γενέθλια του σε λίγες μέρες!), η γνώση της ιστορίας – η καταραμένη υπόθεση ξεκινά από πολύ παλιά και από ένα τραγικό συμβάν που συνέβη σε μια ισπανική τράπεζα το 1912- και φυσικά η μεθοδικότητα που χτίζει ο ισπανός Ντανιέλ Καλπασόρο («Ποιος κλέβει ποιον;») την ένταση της πλοκής του, είναι τα βασικά ατού της ταινίας που καταφέρνει να μείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη μας.

Θρίλερ ισπανικής παραγωγής 2018 (92)

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Καλπασόρο. Πρωταγωνιστούν: Ραούλ Αρεβάλο, Αουρα Γκαρίντο, Μπελέν Κουέστα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter