Το PCAI στηρίζει την 6η Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Το PCAI στηρίζει την 6η Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Το Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI), μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα από την τέχνη, ανακοινώνει τη στήριξή του στήριξή του στην 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που έχει θέμα «Φαντασιακές Εστίες / Ιmagined Homes» ως Υποστηρικτής Τεχνολογικού Εξοπλισμού.

Ο εκτοπισμός, η μετανάστευση, οι νέοι τρόποι κοινωνικής συναναστροφής, αυτό-οργάνωσης και αλληλεγγύης αλλά όμως και ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση, είναι κάποιες από τις έννοιες / προβληματικές που έδωσαν το έναυσμα στην πληθώρα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τα έργα τους στους τέσσερις χώρους της φετινής Biennale: την έδρα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αγιορειτική Εστία.

Σχολιάζοντας τη στήριξη του PCAI στη διοργάνωση, ο Διευθυντής του Polyeco Contemporary Art Initiative και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, κύριος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, σημείωσε: «Φιλοσοφία του PCAI, είναι η ανάδειξη καλλιτεχνικών θεσμών που εστιάζουν στις πραγματικές ανησυχίες της εποχής μας, ευαισθητοποιώντας το κοινό για τα τρέχοντα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Με αυτό το σκεπτικό, είναι μεγάλη μας τιμή να στηρίζουμε με την τεχνογνωσία και την πείρα μας ως Υποστηρικτές Τεχνολογικού Εξοπλισμού την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, έναν καταξιωμένο θεσμό με διεθνή αντίκτυπο στο χώρο της τέχνης, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας και πραγματεύεται το καίριο ζήτημα των προσφυγικών ροών».

Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Biennale: http://thessalonikibiennale.gr/#

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter