Το πέμπτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης

Το πέμπτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό σε ορισμένους. Συχνά στον απολογισμό μιας τρομοκρατικής επίθεσης μιλάμε για νεκρούς, τραυματίες και υλικές ζημιές. Πάντοτε, ή σχεδόν πάντοτε ξεχνάμε τους αφανείς φίλους μας, τα ζώα.

Είτε πρόκειται για πολέμους, είτε για συγκρούσεις, είτε για φυσικές καταστροφές, ή καταστροφή του Περιβάλλοντος, πολλά χάνουν τη ζωή τους. Πόσα ζώα πεθαίνουν στο εμπόριο;

Οι αφανείς αυτοί ήρωες που γίνονται viral στα κοινωνικά δίκτυα και συχνά παίρνουν περισσότερα like και share από τις φάτσες μας, αποσιωπώνται στους πολέμους και στις καταστροφές.

Και χωρίς να συγκρίνουμε ανθρώπινες ζωές και απώλειες τετράποδων, ο καθένας εξάλλου έχει τη δική του άποψη, μια γραμμή, ίσως και πολλές περισσότερες τις αξίζει.

Όπως και ο Iggy που έχασε τη ζωή του στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη και που το μάθαμε μέσα από το διαδίκτυο.

Εκεί στην επίθεση, στον πεζόδρομο, την προηγούμενη βδομάδα υπήρχε και ένα πέμπτο θύμα και μας το γνωστοποίησε ένας κάτοικος της περιοχής, ο Markus Krantz.

«Δεν είδα κανέναν να αφήνει ένα λουλούδι ή να ανάβει ένα κερί στο σημείο που σκοτώθηκε κατά την επίθεση της Παρασκευής», έγραψε στο διαδίκτυο.

«Έτσι του κάναμε ένα μικρό μνημόσυνο. Εκεί έβαλα και το κολλάρο της πρώτης σκυλίτσας μου, της Ebba που την έχασα το καλοκαίρι» γράφει.

Ίσως σε μερικούς ηχούν υπερβολικά αυτά τα λόγια, για άλλους είναι πολύ οικεία…

Μπορεί αρχικά να τοποθέτησε ένα κολάρο και ένα κερί αλλά βρήκε ανταπόκριση. Χιλιάδες κόσμου πρόσθεσαν κάτι δικό τους. Ένα λουλούδι, μια κάρτα, δύο λόγια, ένα κόκκαλο, ένα αρκουδάκι, μια ανάμνηση…

Γρήγορα μάθαμε πως ο Iggy ήταν ένα σκυλί, από το Δουβλίνο, που υιοθετήθηκε το 2012 στην Σουηδία με τη βοήθεια μιας Ιρλανδικής οργάνωσης….

Από την ανάρτηση της οργάνωσης ξέρουμε πως οι «ιδιοκτήτες» του Iggy δεν επιθυμούσαν δημοσιότητα.

Σίγουρα η ιστορία του Iggy συγκινεί και το μνημόσυνο δεν αρκεί για να αλλάξει η πραγματικότητα. Απλά, «διασκεδάζει» τις δικές μας ανάγκες και δεν αλλάζει τον ρου της Ιστορίας…

Εξάλλου τα θύματα του ίδιου του ανθρώπου είναι αμέτρητα, εκατομμύρια, εδώ και αιώνες! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter