Το Politico «ακτινογραφεί» 1.200 ραντεβού και τηλεφωνήματα του Ντόναλντ Τραμπ

Το Politico «ακτινογραφεί» 1.200 ραντεβού και τηλεφωνήματα του  Ντόναλντ Τραμπ

«Άνδρες, λευκοί, πλούσιοι, συντηρητικοί». Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της συντριπτικής πλειοψηφίας των περίπου 1.200 ατόμων που συνάντησε ή μίλησε μαζί τους τηλεφωνικά, ο Ντόναλντ Τραμπ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα στοιχεία προκύπτουν από μία πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική βάση δεδομένων που έχει δημιουργήσει ο γνωστός ειδησεογραφικός ιστότοπος politico, καθώς ο Λευκός Οίκος δεν δίνει πάντα στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων με τα οποία έρχεται σε επαφή ο πρόεδρος.

Τo politico συγκέντρωσε, και συνεχίζει να τα εμπλουτίζει, από δημοσιεύματα καθώς και από πληροφορίες δημοσιογράφων που καλύπτουν τις δραστηριότητες του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το politico, πολλές από τις επαφές του Τραμπ, δεν είναι προγραμματισμένες, δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο, και γίνονται ξαφνικά είτε κατόπιν δικής του εντολής να συναντηθεί μαζί του κάποιος τον οποίον είδε στην τηλεόραση είτε, όπως αναφέρεται, με τηλεφωνήματα που κάνει ο ίδιος αργά τη νύχτα σε μεγάλους επιχειρηματίες ή παλιούς φίλους και συνεργάτες του.

Μεταξύ των ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Ντόναλντ Τραμπ συγκαταλέγονται τουλάχιστον 270 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και σχεδόν 350 Αμερικανοί πολιτικοί, κυρίως Ρεπουμπλικάνοι. Έχει συναντήσει ή είχε τηλεφωνική επαφή με 47 ξένους ηγέτες, με σαφή την προτίμηση του στους Ιάπωνες πολιτικούς και στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Επίσης με παίκτες του γκολφ, καλλιτέχνες της ροκ, όπως ο βετεράνος κιθαρίστας Τεντ Νιούτζεντ.

Και φυσικά, επικεφαλής εταιρειών όπως της JPMorgan, Τσέιζ Ντάιμον, της Pepsi, Ίντρα Νόογι και της United Airlines, Όσκαρ Μουνιόζ.

Μεταξύ των λίγων Δημοκρατικών που έχει καλέσει στον Λευκό Οίκο είναι και ο Ζέκι Εμάνουελ ο γιατρός ο οποίος εισηγήθηκε και δούλεψε με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για το δημόσιο πρόγραμμα περίθαλψης, γνωστό ως Obamacare.

Τις δια ζώσης επαφές του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν τις κάνει μόνο στον Λευκό Οίκο ή στις επίσημες επισκέψεις του αλλά και στην τεράστια έπαυλή του στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντα, όπου βρίσκεται τακτικά.

Στο δημοσίευμα του politico, επισημαίνεται ότι

«H συλλογή αυτών των στοιχείων έχει σκοπό να γίνει κατανοητό ποιους ανθρώπους προσπαθεί να επηρεάσει και από ποιους επηρεάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ», ο οποίος, όπως είναι γνωστό, αλλάζει εύκολα τις απόψεις του, τονίζουν οι υπεύθυνοι του politico. Ως παράδειγμα γι’ αυτό αναφέρεται, η αλλαγή της στάσης του απέναντι στην Κίνα αναφορικά με την επιρροή της στη Βόρεια Κορέα, μετά από δεκάλεπτη συνομιλία που είχε με τον Κινέζο ομόλογο του, Σι Τζινπίγκ.

Το 79% των συνομιλητών του προέδρου από την 20ης Ιανουαρίου μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν άνδρες εκ των οποίων το 80% λευκοί

Τονίζεται επίσης ότι ο Αμερικανός ηγέτης δεν έχει συναντηθεί ούτε με ένα σημαντικό στέλεχος της κυβέρνησης Ομπάμα ενώ αντίθετα έχει δει ή έχει συνομιλήσει με τους περισσότερους εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατασκευαστικών εταιρειών καθώς και των βιομηχανιών παραγωγής ενέργειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter