Το ρολόι του ΚΚΕ …χτυπάει μεσάνυχτα

Το ρολόι του ΚΚΕ …χτυπάει μεσάνυχτα

Όσοι από μας περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας μας και της κατοπινής μας νιότης, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, διατηρούμε έναν ιδιαίτερο σεβασμό και μία -διαχρονική- απόδοση τιμής στην τεράστια ιστορία των λαϊκών, εργατικών και απελευθερωτικών αγώνων, στο μακροβιότερο κόμμα της πατρίδας μας.

Σε όσους δε από μας η σχέση με το ΚΚΕ είναι γονιδιακά καταγεγραμμένη στο οικογενειακό μας DNA, μέσα από αγώνες, διώξεις και θυσίες, παππούδων, γονιών, θείων, συγγενών, πρυτανεύει η ανάγκη (σχεδόν αυτονόητα) της υπεράσπισης του πολιτικού αυτού κόμματος, που έγινε η αιτία να συμμετέχουν στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας (με την μεριά των λαϊκών και πατριωτικών δυνάμεων) οι ομοαίματοι μας, λες και διαφορετικά θα αμαυρώσουμε τους αγώνες και την μνήμη τους.

Μεγάλο λάθος, γιατί η κατρακύλα του -κατ’ όνομα- Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, δεν έχει πάτο και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις ηγεσίες του, των τελευταίων περίπου 30 χρόνων.

Κάθε σιωπή στα πολιτικά εγκλήματα που διαπράττει καθημερινά και κατ’ εξακολούθηση η ηγεσία του ΚΚΕ, για λόγους σεβασμού και τιμής στους αγώνες του, αποτελεί κορυφαία πράξη συνενοχής.

“Τα στερνά νικούν τα πρώτα” λένε στο τόπο μας, και τα στερνά του ΚΚΕ δεν ρίχνουν απλώς γάργαρο νεράκι για να δουλεύει ο μύλος της αντίδρασης, αλλά έχουν πάρει αποκλειστικά και εργολαβικά στην δούλεψη τους όλο το ποτάμι με το νερό, τον μύλο, τον μυλωνά, την μυλωνού και όλα τα αλεσμένα άλευρα.

Το χειρότερο είναι ότι η μαύρη αντίδραση και οι φασιστικές παραφυάδες της, επικαλούνται την σόφρωνα στάση του ΚΚΕ, για να δώσουν άρωμα δημοκρατίας στις ακροδεξιές πολιτικές τους.

“Κι η Μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες”.

Μακρύς ο κατάλογος των εγκληματικών «αβλεψιών» μιάς «αλλήθωρης» ηγεσίας, που συνεχίζει ακάθεκτη να εκμαυλίζει το κόμμα της «Εργατικής Αριστεράς».

Ας μην αναφερθούμε στην απουσία κάθε αυτοκριτικής για την συγκυβέρνηση του ‘89 και των αποτελεσμάτων που παρήγαγε για τον τόπο.

Ας μην αναφερθούμε στην δολοφονία (το 2008) του Γρηγορόπουλου και την στάση του (καλού στρατιώτη Σβέικ) ΚΚΕ, που μίλαγε για «μπαχαλάκηδες» και «πλιατσικολόγους» και κούναγε το δάχτυλο στους μαθητές, που καθημερινά διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας, δηλώνοντας: “Κάποιοι προσπαθούν να παίξουν το γνωστό κλεφτοπόλεμο που εντείνει την καταστολή.” Το ίδιο συνέβη και με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ‘73.

Άλλωστε για το ΚΚΕ ότι ξεφεύγει από τα κομματικά του πλαίσια το χαρακτηρίζει «προβοκατόρικο» ή «πρακτορικό» και ψάχνει να βρει πίσω υποκινητές.

Ακόμα και η 17Ν για το ΚΚΕ ήταν οργάνωση στημένη, υποκινούμενη και χρηματοδοτούμενη από την CIA.

Στα πρόσφατα χρόνια της κρίσης, από το 2010 και μέχρι σήμερα, η στάση του ΚΚΕ, σε όλα τα επίπεδα, είναι άκρως αποκαλυπτική.

Θαυμάστε:

* Το «κίνημα των αγανακτισμένων» στις πλατείες ήταν καθοδηγούμενο από την ασφάλεια, απαρτιζόταν από ακροδεξιούς, Χρυσαυγίτες και προβοκάτορες, και το ΠΑΜΕ με τα λοιπά μέλη του κόμματος απαγορευόταν και να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος.

* Στο μεγάλο δημοψήφισμα, τον Ιούλιο του 2015, το ΚΚΕ δεν τάχθηκε με την μεριά του «ΟΧΙ» αλλά με το κομματικό τους «ούτε-ούτε» (πως λέμε καρέτα-καρέτα), ενισχύοντας εμμέσως τις δυνάμεις των γκαουλάιντερ του «ΝΑΙ»

Συνεχίζω την καταγραφή από μνήμης, σκόρπια και ανακατεμένα, ωστόσο με τις πολιτικές επιλογές που αποδεικνύουν και καταγράφουν εμφατικά πόσο συντηρητικό, ομοφοβικό και επικίνδυνο, για τα λαϊκά συμφέροντα, κόμμα έχει καταστεί το ΚΚΕ:

* Στην ψήφιση της απλής αναλογικής ψήφισε ΠΑΡΩΝ, ενώ ο «πολύς» Κουτσούμπας δήλωσε ότι «ο εκλογικός νόμος προωθεί την συναίνεση για ν προχωρούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις».

* Καταψήφισε το νομοσχέδιο για την ελεύθερη επιλογή φύλου, δηλώνοντας ότι “στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για να υποστηριχθεί ένα άτομο πριν προβεί σε νόμιμο επαναπροσδιορισμό φύλου”.

* Καταψήφισε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.

* Αποχώρησε από την ειδική επιτροπή προανακριτικής εξέτασης, για το σκάνδαλο της Novartis “επειδή δεν κλήθηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες”.

* Στα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΝΤΥΝΑΝ τοποθετήθηκε, δια του βουλευτή Γιώργου Λαμπρούλη, με το επιχείρημα ότι “τα ζητήματα προέρχονται από την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία φορέων υπηρεσιών υγείας και την εμπλοκή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης αντιλαϊκής πολιτικής, που παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα”.

* Καταψήφισε την μονιμοποίηση 2.160 εποχικών πυροσβεστών, με το επιχείρημα ότι απαιτείται η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αλλιώς δεν λύνεται το πρόβλημα.

* Καταψήφισε το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο (εξίσωση του κόστους της μαζικής μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, μεταξύ θαλάσσιας και χερσαίας μεταφοράς, για την ίδια απόσταση) “γιατί επιδοτεί τους εφοπλιστές”.

* Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο νομοσχέδιο για την αναδοχή και υιοθεσία “για λόγους προστασίας του παιδιού”.

* Καταψήφισε την αναβάθμιση των F16 “γιατί είναι ενταγμένη στο ΝΑΤΟ”.

* Καταψήφισε το νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών (να σταματήσει δηλαδή η 24ωρη εφημέρευση του γιατρού, που σημαίνει συνεχής εργασία έως 32 ώρες και που είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς αλλά και τον ίδιο τον γιατρό) “γιατί είναι ντιρεκτίβα της ΕΕ”.

* Στήριξε στην ΠΟΕΔΗΝ όλες τις αντιδραστικές γραφικότητες του Γιαννακού και των ομοίων του και συναντήθηκε ο Κουτσούμπας μαζί τους παρέχοντας τους ασυλία και κάλυψη, όταν το υπουργείο υγείας κάλυψε 1,5 εκατ. ανασφάλιστους, προσέλαβε περίπου 20.000 άτομα προσωπικό, άνοιξε και ανάπτυξε μονάδες υγείας, αγόρασε εξοπλισμό, βελτίωσε υποδομές, περιόρισε στο ελάχιστο το «πάρτυ» στην υγεία, εξόφλησε οφειλές πολλών ετών και στήριξε το ασφαλιστικό σύστημα.

* Καταψήφισε την δημιουργία φορέων διαχείρισης NATURA (στον καπιταλισμό κανένα μέτρο δεν έχει νόημα).

* Αντιτάχθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει το εργατικό δίκαιο των εργαζομένων στην ναυτιλία. Στην διαβούλευση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μόνο ο εκπρόσωπος των ακτοπλόων εξέφρασε αντιρρήσεις.

* Καταψήφισε το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη, γιατί όπως είπε ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης “με πρόσχημα την καλλιέργεια της κάνναβης για ιατροφαρμακευτική χρήση, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην νομιμοποίηση της και για ψυχαγωγικούς σκοπούς, την αυτοκαλλιέργεια και την ίδια χρήση”.

* Καταψήφισε την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, συντασσόμενο με τους καναλάρχες.

* Καταψήφισε την πρόταση κανονισμού για την παραγωγή και σήμανση των βιολογικών προϊόντων “γιατί ενισχύει τις μεγάλες καπιταλίστικες επιχειρήσεις”.

* Απείχε από την ψηφοφορία στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για την επίλυση του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ.

* Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στα μέτρα στήριξης των πληγέντων, από τις καταστροφικές πυρκαγίες της 23ης Ιουλίου, και τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων.

* Εκτός από «τυχοδιώκτης», «ψεύτης» και «επικίνδυνος», ο Τσίπρας μετά το Νεώριο (κατά τον Κουτσούμπα) έγινε και «εχθρός των εργαζομένων» και «έρχονται τα μεταμνημονιακά μνημόνια». Φαντάζομαι ότι και για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη», στην «Σύγχρονη Εποχή» και από την πώληση του «902» φταίει ο «εχθρός» Τσίπρας.

Καληνύχτα «σύντροφοι»!

Άλλωστε για σας το ρολόι (συνεχώς πια) χτυπάει (μαύρα) μεσάνυχτα.

 Ο κ. Ευθύμιος Γεωργόπουλος είναι Διοικητής  στο νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ – ΕΕΣ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter