Το Σιν Φέιν χαιρετίζει την «ιστορική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ

Το Σιν Φέιν χαιρετίζει την «ιστορική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ

Θέλω να συγχαρώ τους δύο πρωθυπουργούς, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, για τις ηγετικές ικανότητες που επέδειξαν σε αυτό το ζήτημα. Αυτή η ιστορική συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», τονίζει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων του Σιν Φέιν.

Ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων του Σιν Φέιν, Σον Κρόου, χαιρέτισε σήμερα την “ιστορική συμφωνία” μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της πΓΔΜ για την επίλυση του ονοματολογικού.

“Θέλω να καλωσορίσω θερμά την ιστορική συμφωνία για τον τερματισμό αυτής της πολυετούς διένεξης για την ονομασία”, ανέφερε ο εκπρόσωπος συμπληρώνοντας πως με τη συμφωνία ότι η πΓΔΜ θα αποκαλείται στο εξής Βόρεια Μακεδονία (Severna Makedonja).

“Θέλω να συγχαρώ τους δύο πρωθυπουργούς, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, για τις ηγετικές ικανότητες που επέδειξαν σε αυτό το ζήτημα. Αυτή η ιστορική συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ελπίζω ότι θα οδηγήσει στην επούλωση των πληγών που προκλήθηκαν από τους πολέμους και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στη συμφιλίωση μεταξύ αυτών των δύο χωρών” είπε ακόμη ο κ. Κρόου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο κυβερνήσεις, στις διαδικασίες έγκρισης της συμφωνίας που θα ακολουθήσουν στις δυο χώρες το επόμενο διάστημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter