Το Spiegel αναλύει τον «δήθεν σωτήρα των Ελλήνων, Σώρρα»

Το Spiegel αναλύει τον «δήθεν σωτήρα των Ελλήνων, Σώρρα»

«Πολύ καλές για να ‘ναι αληθινές οι υποσχέσεις του Σώρρα», σχολιάζει το Spiegel, εξηγώντας ότι 51χρονος δεν έχει ισχυριστεί

μόνον ότι μπορεί να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το ελληνικό χρέος αλλά και τα μεμονωμένα χρέη των ελλήνων πολιτών. «Μπορεί ο αινιγματικός επιχειρηματίας Σώρρας να διαθέτει όντως τριψήφιο αριθμό δις; Και τότε γιατί ο υποτιθέμενος σωτήρας των Ελλήνων δεν φιγουράρει εδώ και χρόνια στις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου; Έρευνες ελληνικών αρχών και μέσων ενημέρωσης εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για τον δήθεν παραμυθένιο πλούτο του Σώρρα», γράφει το γερμανικό περιοδικό, εξηγώντας ότι τόσο η καναδική Bank of Montreal όσο και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδουν ότι υφίστανται τα ποσά αυτά, με αποτέλεσμα να «έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται για τις διηγήσεις Σώρρα και το FBI».

Το γεγονός ότι ο ίδιος συνεχίζει παρόλα αυτά τις υποσχέσεις του «σχετίζεται με μια αξιοσημείωτη δικαστική απόφαση» του 2013, εξηγεί το Σπίγκελ, όταν δικαστής τον απάλλαξε από την κατηγορία της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, «επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι ο Σώρρας διαχειρίζεται 600 δις ευρώ (…). Ορμώμενος από την απόφαση αυτή, ίδρυσε το 2015 έναν πολιτικό φορέα που φέρει το όνομα Ελλήνων Συνέλευσις, με την οποία θέλει να κατέβει στις επόμενες εκλογές (…)» και ο οποίος, όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, «έχει χαρακτηριστικά αίρεσης». Ο ίδιος πάντως «έχει μέχρι στιγμής επιτυχία με τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Από την ίδρυση του Ελλήνων Συνέλευσις μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί σε όλη τη χώρα ήδη 200 παραρτήματα».

Παραλληλισμοί με Τραμπ και AfD

H περίπτωσή του αρχίζει να προκαλεί ανησυχία στα παραδοσιακά κόμματα, με τις αρχές να βάζουν πλέον στο μικροσκόπιο τις δραστηριότητές του

H περίπτωσή του αρχίζει να προκαλεί ανησυχία στα παραδοσιακά κόμματα, με τις αρχές να βάζουν πλέον στο μικροσκόπιο τις δραστηριότητές του

Το Spiegel αναφέρει ότι η περίπτωσή του αρχίζει να προκαλεί ανησυχία στα παραδοσιακά κόμματα, με τις αρχές να βάζουν πλέον στο μικροσκόπιο τις δραστηριότητές του. Είναι μια περίπτωση με την οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί η ελληνική Δικαιοσύνη, λέει προς το γερμανικό περιοδικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι καθήκον της δικαιοσύνης να προστατεύει τους πολίτες από τυχόν απάτες και πως η κυβέρνηση θα τη στηρίξει σε αυτό.

Το περιοδικό αναφέρεται στη συνέχεια στις νέες έρευνες σε βάρος του Σώρρα, στις αντιδράσεις της Εκκλησίας αλλά και στις πρόσφατες αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος ότι το 2014 ο υποτιθέμενος δισεκατομμυριούχος δήλωσε εισοδήματα μόλις 20.000 ευρώ και τόκους από καταθέσεις μόλις 93 ευρώ, την ώρα που έχει χρέη 12.000 προς την εφορία.

Όλα αυτά, όπως και οι αμφιβολίες που εκφράζονται για το στάτους του πολυεκατομμυριούχου «ουδόλως ενδιαφέρουν τους οπαδούς του Σώρρα. Οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν ‘ψέματα των παραπλανητικών μέσων ενημέρωσης. Οι νέες έρευνες είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, μέρος ενός πολέμου που διεξάγει το κατεστημένο κατά της οργάνωσης του Σώρρα. Όλα αυτά θυμίζουν Ντόναλντ Τραμπ και την Εναλλακτική για τη Γερμανία», σχολιάζει το περιοδικό. «Πολλοί Έλληνες βλέπουν την άνοδό ως «άμεση συνέπεια της κοινωνικής κρίσης και του εντεινόμενου λαϊκισμού. ’Τι είναι ο Σώρρας’, διερωτήθηκε πρόσφατα αρθρογράφος της Καθημερινής; ‘το βυθόμετρο της βλακείας του ελληνικού λαού’».

Πηγή: Deutsche Welle

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter