Το συγκινητικό μεταθανάτιο μήνυμα του Μακέιν: Μην κρύβεστε πίσω από τείχη, γκρεμίστε τα

Το συγκινητικό μεταθανάτιο μήνυμα του Μακέιν: Μην κρύβεστε πίσω από τείχη, γκρεμίστε τα

Ο Ρικ Ντέιβις, εκπρόσωπος του Τζον Μακέιν, ανέγνωσε σήμερα το μεταθανάτιο μήνυμα του εκλιπόντα ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή, πριν ανακοινώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «δεν θα παραστεί, εξ όσων γνωρίζουμε, στην κηδεία» του βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών.

«(Εμείς οι Αμερικανοί) αποδυναμώνουμε το μεγαλείο μας όταν μπερδεύουμε τον πατριωτισμό μας με φυλετικές αντιπαλότητες που έχουν γεννήσει μνησικακίες, μίσος και βία σε κάθε γωνιά του πλανήτη», αναφέρει στο μεταθανάτιο μήνυμά του ο Μακέιν.

«Το αποδυναμώνουμε ότι κρυβόμαστε πίσω από τείχη, αντί να τα γκρεμίζουμε, όταν αμφισβητούμε τη δύναμη των ιδανικών μας, αντί να τα εμπιστευτούμε να είμαστε η σπουδαία δύναμη για αλλαγή που πάντα ήμασταν», τονίζει, συμπληρώνοντας: «Μην απελπίζεστε από τις σημερινές δυσκολίες, αλλά να πιστεύετε πάντα στην προοπτική και το μεγαλείο της Αμερικής». «Ποτέ δεν κρυβόμαστε από την Ιστορία. Τη γράφουμε την Ιστορία».

Αργά σήμερα, ο Τραμπ, υπό πολιτικές πιέσεις, εξέφρασε το σεβασμό του στις υπηρεσίες που προσέφερε στο έθνος ο Τζον Μακέιν και διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή από την Αριζόνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να απέρριψε τη δημοσιοποίηση μιας ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου η οποία θα απέτινε φόρο τιμής στον ηρωισμό του εκλιπόντα ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή και να προτίμησε απλά να αναρτήσει ένα σύντομο συλλυπητήριο μήνυμα στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Γεγονός που δεν συνάδει με την άγραφη πολιτική παράδοση ο Λευκός Οίκος να εκδίδει θερμές ανακοινώσεις όταν διακεκριμένοι Αμερικανοί αποβιώνουν.

«Παρά τις διαφορές μας στην πολιτική, σέβομαι τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Τζον Μακέιν στη χώρα μας και προς τιμή του, υπέγραψα οι αμερικανικές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την μέρα της ταφής του», ανέφερε ο Τραμπ στη σημερινή του ανακοίνωση.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις Αμερικανών βετεράνων που επιτέθηκαν στον Τραμπ για την υποτονική απόκριση στο θάνατο του Μακέιν, κατηγορώντας για «κατάφωρη ασέβεια» στον εκλιπόντα γερουσιαστή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter