Το συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο του 14χρονου Γιώργου που δεν είναι πια εδώ…

Το συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο του 14χρονου Γιώργου που δεν είναι πια εδώ…

Ο 14χρονος Γιώργος Ζερβός ήταν ένα γλυκό παιδί, μαθητής και αθλητής του τένις, στα Χανιά της Κρήτης. Ένα παιδί που το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα από εγκεφαλική αιμορραγία, την ώρα που βρισκόταν στο σχολείο του.

Ο μικρός Γιώργος πρόλαβε, μέσα σ΄όλα τα άλλα που έκανε, να γράψει κι ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο, πριν από περίπου έναν χρόνο, όπου κατέγραφε τις σκέψεις του για τους πρόσφυγες, τον «Ξένο» και την αντιμετώπισή του.

Το κείμενο δημοσίευσε, με την άδεια της οικογένειας του Γιώργου, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, στη σελίδα του στο Facebook.

«” Ο ξένος ” του Γιώργου Ζερβού!!!

Το ταξίδι δεν είναι ταξίδι αν δεν υπάρχει το ξένο μέσα του. Κανένας δεν θα πάει στη γειτονιά που έχει πάει εκατό φορές. Όλοι θέλουμε να πάμε στη Νέα Υόρκη. Θέλουμε να πάμε στο ξένο. Το ίδιο το ταξίδι υπάρχει λόγω του ξένου. Οι μεγαλύτεροι εξερευνητές του πλανήτη μας ήταν εξερευνητές γιατί ήθελαν να εξερευνήσουν το ξένο. Και οι σημερινοί που θέλουν να πάνε στο διάστημα θέλουν να ανακαλύψουν το ξένο. Θέλουμε να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Εάν βγάλεις απ΄τη ζωή σου το ξένο τότε η ζωή σου γίνεται βαρετή. Το ξένο είναι καλό, αρκεί να μην το φοβάσαι. Ο ξένος ο οποίος εσύ φοβάσαι είναι ο καλύτερος φίλος ενός κάποιου άλλου ανθρώπου. Αν απελευθερώσεις το μυαλό σου, θα καταλάβεις πως είμαστε όλοι ίδιοι ανεξαρτήτου θρησκείας ή χρώματος. Έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει ξένο. Το ξένο είναι καλό αρκεί να μη το φοβάσαι».

https://www.facebook.com/2oGymnasioChanion/posts/1559792997435087

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter