Το ΥΠΕΘΑ θα εξαγοράσει δάνεια στρατιωτικών – «Παράθυρο» και για άλλες κοινωνικές ομάδες

Το ΥΠΕΘΑ θα εξαγοράσει δάνεια στρατιωτικών – «Παράθυρο» και για άλλες κοινωνικές ομάδες

Νομοθετική παρέμβαση προανήγγειλε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου προκειμένου το υπουργείο Άμυνας να εξαγοράσει τα δάνεια («κόκκινα» και «πράσινα») των στρατιωτικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. «Παράθυρο» και για άλλες κοινωνικές ομάδες.

Το πλαίσιο μέσω του οποίου το ΥΠΕΘΑ σκοπεύει να εξαγοράσει τα δάνεια στρατιωτικών εξήγησε στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομίας, ενώ δεν απέκλεισε το μέτρο αυτό να επεκταθεί και για άλλες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε πως για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν 2 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών.

Σκωπτικά σχολίασε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ τα λεγόμενα του υπουργού, με τον κ. Κωνσταντινόπουλου να καλεί τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να αγοράσει τα «κόκκινα» δάνεια των εκπαιδευτικών και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αγοράσει τα δάνεια των αγροτών.

Ο κ. Παπαδημητρίου αφού επισήμανε πως δεν του προκαλεί εντύπωση ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βάζει λέξεις στο στόμα του, αντέτεινε πως «η εξαγορά των κόκκινων δανείων από φορείς του δημοσίου τομέα μπορεί να προσφέρει επωφελής λύσεις τόσο για τα πιστωτικά ιδρύματα όσο και για τους δανειολήπτες». «Μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου με προσοχή και σοβαρότητα ώστε να μην δημιουργηθεί νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών» κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter