Tο υπουργείο Μεταφορών τρολάρει την προπαγάνδα εναντίον των νέων αυτοκινητόδρομων (Video)

Tο υπουργείο Μεταφορών τρολάρει την προπαγάνδα εναντίον των νέων αυτοκινητόδρομων (Video)

Μετά από όλα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την «άχρηστη»_x000D_
Ιόνια Οδό και τις αρνητικές και κενές περιεχομένου κριτικές για τα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνει την δική του απάντηση με ένα ιδιαίτερο δελτίο τύπου που τρολάρει κόμματα, αλλά και συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου που έσπευσαν να πουν -και να γράψουν- τα χειρότερα.

Η απάντηση έρχεται σε τόνο σατιρικό, και παραθέτει ό,τι ειπώθηκε αλλά και τα πραγματικά δεδομένα, προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, καταδεικνύοντας το «φεστιβάλ» προπαγάνδας που προηγήθηκε.

Επειδή, όπως λέει και ο σοφός μας λαός «πες πες, κάτι μένει», το υπουργείο αυτοσαρκάζεται και ξεκαθαρίζει ότι: 

«Μην πιστεύετε τα μάτια σας… Μην σκέφτεστε την αλήθεια… Μην μετράτε τον χρόνο που ταξιδεύετε με ασφάλεια… Ποιος νοιάζεται ότι δεν είχαμε ούτε ένα θανητοφόρο ατύχημα στην Ιόνια Οδό, στην Ολυμπία οδό, στον Μορέα, στα Τέμπη Συμπαραστεκόμαστε στον πανικό της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσής τους……

Καταγγέλλουμε όλοι τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για την ολοκλήρωση των έργων και το «φιάσκο» των εγκαινίων και, για να γίνει αντιληπτό, παραθέτουμε το πραγματικό φιάσκο της μονταζιέρας και της προπαγάνδας, τι πραγματικά έγινε τις ημέρες του Πάσχα, τι γινόταν πριν και τι έγινε τα δύο τελευταία χρόνια, βασισμένοι στις πιο έγκριτες και αντικειμενικές εφημερίδες και τις πιο σοβαρές ανακοινώσεις που έγιναν ποτέ».

Το παράδειγμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Για «μποτιλιάρισμα μετά τις κορδέλες» έκανε λόγο η έγκριτη εφημερίδα, αλλά όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο Μεταφορών, δεν κόπηκαν ποτέ κορδέλες στην Ιονία. Αντίθετα, εκείνο που έγινε, είναι ότι παραδόθηκε σήραγγα που έπρεπε να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2017. Βεβαίως, στον συγκεκριμένο δρόμο κάθε χρόνο τέτοιες μέρες υπάρχει μποτιλιάρισμα. Όπως συμβαίνει γενικότερα σε κάθε έξοδο, κατά την διάρκεια εορταστικής περιόδου…. 

Τα Νέα και το ξαναδέσιμο, η Καθημερινή και οι «εθνάρχες»

Με τον ειρωνικό τίτλο «Ξαναδένουν την κορδέλα που έκοψαν», εμφανίστηκαν τα ΝΕΑ, ξεχνώντας ίσως ότι το 2013, οπότε τις κορδέλες έκοβαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγραφαν τα καλύτερα για τα εγκαίνια των νέων έργων… Αλλά και η «Καθημερινή» μπήκε στο ίδιο γαϊτανάκι και όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν στο υπουργείο Μεταφορών, αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μπορούσαν και είχαν ολοκληρώσει τα έργα, «θα τους είχε αναγορεύσει σε εθνάρχες, τουλάχιστον»…

Το υπουργείο Μεταφορών παραθέτει αναλυτικά πρωτοσέλιδα και δηλώσεις που… αξιοποιούν στο έπακρο τη γνωστή τακτική (και πρακτική) της μονταζιέρας, δίνοντας τις δικές του παρατηρήσεις για την αλήθεια που χάθηκε κάπου στη… μετάφραση των άξιων ακόλουθων της προπαγάνδας.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/04/20/58f87245cd3a18178b6836ae.pdf

Εκτός όμως από τον Τύπο και η πλειονότητα των πολιτικών της αντιπολίτευσης είχε να πει τον …κακό της λόγο για τα έργα. Κάτι που δεν έκανε ωστόσο, όταν βρισκόταν στην εξουσία.

Το τότε και το σήμερα 

Ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός το 2013, έλεγε τότε: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται ήδη ότι σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω πραγματικά ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει. Η χώρα σηκώνει τα μανίκια». Την ίδια περίπου περίοδο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε: «Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα. Χρειάζεται δουλειά, αλήθεια, και ενότητα». 

Ο Χρήστος Σπίρτζης, πριν από σχεδόν δέκα ημέρες δήλωσε επίσης: «Δίνεται στην κυκλοφορία σήμερα μια μεγάλη σήραγγα και ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου της Ιόνιας Οδού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας στη μετακίνησή τους. Η επίσημη παράδοση στην κυκλοφορία θα γίνει από τον Πρωθυπουργό γύρω στην Πρωτομαγιά… Ήταν πραγματικά μια υπερπροσπάθεια σε ένα πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι του έργου, στις σήραγγες της Παλαιοβούνας, στην Κλόκοβα. Οι άνθρωποι κατάφεραν να κάνουν και τη σήραγγα της Ρίζας και να είναι έτοιμη, αλλά δυστυχώς κάποιοι λειτουργοί του δικαστικού σώματος δεν έτρεξαν τόσο γρήγορα, όσο έτρεξε ο τεχνικός κόσμος. Άρα, το κομμάτι του αυτοκινητόδρομου μεταξύ των δύο σηράγγων, δεν είναι έτοιμο, λόγω της καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων. Τουλάχιστον, με την προσθήκη ενός roundabout που έγινε, θα δοθεί η μεγάλη σήραγγα στους πολίτες πολλούς μήνες νωρίτερα. Θα μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν και οι Αιτωλοακαρνάνες και οι Ηπειρώτες και μέρος των Επτανήσιων. Θέλω να πω ότι το έργο αυτό είναι πραγματικά αξιοζήλευτο, αλλά θέλει συμπλήρωση. Θέλει συμπλήρωση διότι δεν έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες συνδέσεις με μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής, όπως το Αγρίνιο, η Πρέβεζα. Και βέβαια θα γίνουν κι αυτές και θα γίνουν μαζί». 

Με άλλα λόγια, ο …καταγγελόμενος από την αντιπολίτευση και από μερίδα του Τύπου Χρήστος Σπίρτζης, δεν είπε τίποτα διαφορετικό από εκείνα που έλεγαν οι κυβερνώντες το 2013… Ωστόσο, δέχτηκε τα πυρά τους. Για ποιόν λόγο; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εντωμεταξύ, την δική του απάντηση, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης

https://www.facebook.com/cspirtzis/videos/695676080619760/

Αυτοί, απλώς, μιλούσαν. Εμείς ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ.

Posted by Χρήστος Σπίρτζης on Donnerstag, 20. April 2017

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter