Το υπουργείο Παιδείας αρνείται τον διορισμό σε δικαστικά δικαιωμένους εκπαιδευτικούς (Photos)

Το υπουργείο Παιδείας αρνείται τον διορισμό σε δικαστικά δικαιωμένους εκπαιδευτικούς (Photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χθες 30 Αυγούστου εκπαιδευτικοί, επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι παραμένουν αδιόριστοι εδώ και δέκα χρόνια, παρά τη δικαστική δικαίωσή τους ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, τόσο ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου όσο και η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη, αρνήθηκαν να τους συναντήσουν και να τους ακούσουν. Και τούτο, όπως λένε, παρά το γεγονός ότι ήδη από τον Ιούλιο εκπρόσωποι του υπουργείου έχουν δεσμευθεί ότι θα δρομολογείτο η διαδικασία διορισμού τους.

Σε επιστολή τους την οποία κοινοποιούν τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τον αγώνα τους είναι γνωστές στην ηγεσία του υπουργείου, ενώ οι ίδιοι έχουν συναντηθεί με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι είτε συμφωνούσαν για το δίκαιο της υπόθεσής τους είτε τους διαβεβαίωναν ότι θα εφάρμοζαν τις δικαστικές αποφάσεις.

Φαίνεται πως παρ’ όλα αυτά και πάντοτε σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι υπεύθυνοι εφευρίσκουν διαρκώς δικαιολογίες για την αναβολή των διορισμών, χωρίς μάλιστα να εξηγούν με σαφήνεια τους λόγους. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι αυτή η κωλυσιεργία, δημιουργεί δυσκολίες στη θέσπιση νέου συστήματος διορισμών, αφού ακόμη κι αν το υπουργείο προκηρύξει νέο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ αυτός πιθανότατα θα κηρυχθεί άκυρος, λόγω της εκκρεμότητας με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

«Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα τόσο με την Ολομέλεια του ΣτΕ 527/2015 και τις ατομικές μας αποφάσεις του ΔΕφΑθ, όσο και με τις πρόσφατες αποφάσεις αυτού ορίζεται ότι ο διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2008 αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση και προαπαιτούμενο πριν τη θέσπιση του όποιου νέου συστήματος» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί στην τελευταία επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή – καταγγελία των εκπαιδευτικών:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/08/31/5b894445cd3a18475f335743.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter