Τόλμησε λιγάκι βρε Λοβέρδο

Τόλμησε λιγάκι βρε Λοβέρδο

Θα το γράψω κι ας με στείλει ο Λοβέρδος και οι «Μένουμε Ευρώπη» φυλακή: δραχμή, δραχμή, δραχμή… Εννοείται πως δεν επιθυμώ την επιστροφή στο νόμισμα των παιδικών, εφηβικών και μπόλικων μετέπειτα χρόνων μου.

Εννοείται πως επαινώ τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν άκουσε τον Π. Λαφαζάνη και τον Γ. Βαρουφάκη (μην τον αδικώ όμως τον Γιάνη με ένα «ν», Grexit δεν ήθελε, κάτι άλλο ήθελε το οποίο δεν κατάλαβα ποτέ μέσα στη δημιουργική του ασάφεια) και επέλεξε την παραμονή σ’ αυτήν την ακόμη ενωμένη Ευρώπη πλην όμως ζαλισμένη από τον νεοφιλελευθερισμό των Βρυξελλών, τον ακραίο Λουθηρανισμό των Γερμανών και τον διχαστικό έως και ακροδεξιό λόγο της Λαϊκής δεξιάς,.

Δεν θα γράψω καν το κοινότοπο ότι κάθε plan B στο συρτάρι καλά κάνει και υπάρχει ακόμη κι αν δεν θέλει ουδείς να βγει στο φως. Ας μείνει στο συρτάρι να το φαν τα ποντίκια. Αλλά να είναι όμως στο συρτάρι. Όπως τα όπλα, τα αγοράζεις ευχόμενος να μην τα χρησιμοποιήσεις ποτέ, αλλά τα αγοράζεις για να υπενθυμίζεις στον «αντίπαλο» ότι «έχουν γνώση οι φύλακες». Αλλιώς είσαι ξέφραγο αμπέλι που μπαίνει όποιος θέλει και σε κορφολογεί.

Αλλά θα το ξαναγράψω, δραχμή, δραχμή, δραχμή κι ας ηχεί ακόμη στα αυτιά μου το απειλητικό «μην τολμήστε» του κ. Λοβέρδου. Δεν είναι άλλωστε το πρώτο.

«Μην τολμήστε» είπε και για να πληρώσουν οι καναλάρχες τις δημόσιες συχνότητες που νέμονται. «Μην τολμήστε» λέει με τον τρόπο του και για τη διερεύνηση των όποιων ευθυνών του Θέμου Αναστασιάδη για τα πεντακοσάευρα πετσετάκι.

Είναι ο mr «μην τολμήστε». Ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος και εκφραστής του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου που κυβέρνησε τη χώρα τις περασμένες δεκαετίες. Είναι το πολιτικό alter ego του Μπογδάνου. Με το άψογο κουστούμι του, τη γνήσια τσιρίδα του είναι ο τελευταίος αχός του χθες που υποχωρεί βαρύτατα ηττημένο και που δεν βρήκε ένα τόσο δα «μην τολμήστε» να ψελλίσει όταν οι πρώην και οι νυν κυβερνόντες μείωναν μισθούς και συντάξεις, αποδιοργάνωναν τις εργασιακές σχέσεις και φτωχοποιούσαν τη μεσαία τάξη.

Ένα τόσο δα «μην τολμήστε» προς τους δανειστές, «μην τολμήστε» κα. Μέρκελ, κ. Σόιμπλε, κ.α. Λαγκάρντ, κ. Τόμσεν. Ένα «Go back» κα Μέρκελ, για τη χαμένη μας αθωότητα, για το ξεκάρφωμα βρε αδελφέ. Στο κάτω κάτω ρε Ανδρέα τσάμπα οι τσιρίδες, ο Τσίπρας δεν τόλμησε (και καλά έκανε), οι δανειστές όμως τολμούν και ξανατολμούν απ΄ όταν το δικό σου κόμμα συγκυβερνούσε με τον Αντώνη. «Go back» ρε Λοβέρδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter