Τον σκότωσαν δουλέμποροι γιατί δεν τους έδωσε το καπέλο του

Τον σκότωσαν δουλέμποροι γιατί δεν τους έδωσε το καπέλο του

Θύμα 21χρονος Αφρικανός, μέσα στη φουσκωτή λέμβο που θα τον μετέφερε στη Σικελία

Τριακόσιοι ενενήντα τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Κατάνης της Σικελίας. Τους διέσωσε το πλοίο Phoenix, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Moas, νότια της Σικελίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η φρικιαστική ιστορία της εκτέλεσης ενός αφρικανού νέου είκοσι ενός ετών, ο οποίος προερχόταν από τη Σιέρα Λεόνε. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δουλέμποροι τον δολοφόνησαν με περίστροφο, ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα σε φουσκωτή λέμβο, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει το καπελάκι του μπέιζμπολ που φορούσε.

Παράλληλα, η ΜΚΟ Moas φέρεται να συγκαταλέγεται σε οκτώ συνολικά οργανώσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Κατάνης, Καρμέλο Τζούκαρο, υπάρχει πιθανότητα να διατηρούν κάποιες ασαφείς σχέσεις με τους δουλεμπόρους και να συμφωνούν σε ποιο σημείο και πότε ακριβώς πρέπει να πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Η υπεύθυνη της Moas, Ρετζίνα Κατραμπόνε, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι η δράση της οργάνωσής της είναι καθ’ όλα νόμιμη και ότι είναι έτοιμη να συναντήσει τον εισαγγελέα της Κατάνης, όποτε της ζητηθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter