Τόσκας: Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί- Η Ν.Δ. αλλοιώνει την πραγματικότητα

Τόσκας: Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί- Η Ν.Δ. αλλοιώνει την πραγματικότητα

Την άποψη του, βασισμένη στα στοιχεία του υπουργείου, ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ παράλληλα επιτίθεται στη Ν.Δ. κατηγορώντας την ότι αλλοιώνει την πραγματικότητα.

Παράλληλα, ο υπουργός επισημαίνει ότι 380 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων επέστρεψαν ήδη στον δρόμο για την ασφάλεια του πολίτη, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ο κ.Τόσκας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα όσον αφορά την εγκληματικότητα.

 Σχετικά με τη δράση της αστυνομίας για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, σημειώνει, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση πως μέσα στο 2017 θα κατασχεθούν, συνολικά, 15 τόνοι κάνναβης.

Για το ζήτημα της τρομοκρατίας εκφράζει την πεποίθησή του πως «σύντομα θα εξαλειφθούν και οι οποιεσδήποτε “ουρές” υπάρχουν ακόμη».

Ο υπουργό μιλάει, ακόμα, για τους ελέγχους που γίνονται σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημειώνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αύξηση του αριθμού μετεγκατάστασης προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Για το πολύκροτο θέμα της μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, ο κ. Τόσκας τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το τακτοποιήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ για το μισθολογικό των ενστόλων επισημαίνει ότι το δίκαιο είναι να υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, αλλά οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την άμεση εφαρμογή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter