Τόσκας: Μειωμένες ληστείες και κλοπές από το 2015 και μετά

Τόσκας: Μειωμένες ληστείες και κλοπές από το 2015 και μετά

Σε συνεχή πτωτική πορεία βρίσκονται ληστείες και κλοπές σε οικίες και καταστήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Τόσκας.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγας Κεφαλογιάννη, για την αύξηση της εγκληματικότητας, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως οι ληστείες και οι κλοπές σε οικίες και εμπορικά καταστήματα έχουν μειωθεί 30% από το 2017 στο 2018, ενώ έχουν συνεχή πτωτική πορεία από το 2015 και μετά. «Το 2013 είχαμε 3.000 ληστείες, το 2014, 3.215 ληστείες και κλοπές. Από το 2015 υπάρχει μια πτωτική πορεία με σημαντική μείωση στο 30% μεταξύ του 2017 και 2018», υπογράμμισε.

Στις αιτιάσεις της βουλευτού της ΝΔ στα πλαίσια της γνωστής ρητορικής περί έξαρσης της εγκληματικότητας που απορρέει από το έλλειμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ο κ. Τόσκας πως η εικόνα που παρουσιάζει η κ. Κεφαλογιάννη «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», ενώ ανακοίνωσε και νέα μείωση των αστυνομικών που «φυλάσσουν» VIP πρόσωπα. «Τώρα μειώνουμε 800, από τους 2100 και πλέον και οι 800 είναι σημαντικός αριθμός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας, εξηγώντας πως η εν λόγω μείωση θα προκύψει από τους αστυνομικούς που διατίθενται για τη φύλαξη βουλευτών, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών αλλά και «από ανθρώπους που έχουν τους αστυνομικούς γιατί θέλουν να παρουσιάζουν ένα status εξουσίας και όχι γιατί πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας». Προανήγγειλε δε κι άλλη αντίστοιχη μείωση συνιστώντας σε κάποιους να συνηθίσουν στην ιδέα ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς πολύ φύλαξη. «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών, δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση, δεν το λένε απευθείας σε εμένα, βρίσκουν κάποια εφημερίδα και με χτυπούν» είπε κλείνοντας ο αν. υπουργός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter