Τόσκας: Πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας η Ελλάδα

Τόσκας: Πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας η Ελλάδα

Καθησυχαστικός αναφορικά με το θέμα πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα μας, εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας, αλλά και ασφάλειας και ηρεμίας σε σύγκριση όχι μόνο με τον άμεσο περίγυρο μας αλλά και με την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Βαρκελώνη, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Τόσκας, υπογράμμισε ότι στόχος των τζιχαντιστών είναι ο φόβος, «όπως έγινε στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Γερμανία, στην Ισπανία πρόσφατα, στις Βρυξέλλες πιο πριν», αλλά «δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέτοιες απειλές, τέτοιους κινδύνους στη χώρα μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γενικότερα κίνδυνοι, δεν μπορεί να προκύψουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν ενέργειες σαν και αυτές που είδαμε». Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε οτι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει πυροδοτήσει όσα γίνονται στην Ευρώπη κάτι το οποίο απασχολεί όλες πλέον τις χώρες, που στοχεύουν στο να μην αφήσουν τον φόβο να περάσει, αλλά και τους τζιχαντιστές να κάνουν τα πράγματα που έχουν στο μυαλό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο κ. Τόσκας, «οι δικές μας Υπηρεσίες, όλες οι Υπηρεσίες, και η Αστυνομία και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών συνεργαζόμαστε και με Υπηρεσίες Πληροφοριών και Αστυνομίες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, και όχι μόνο Ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να αποτρέψουμε τέτοια γεγονότα».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε οτι «είναι μια μάχη κοινωνιών» και τόνισε οτι το κύριο είναι να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, να σταματήσει ο πόλεμος, να αφομιωθούν οι πρόσφυγες, αλλά και να μην υπάρχουν γκέτο όπως στην Ευρώπη, κάτι που προσπαθεί η χώρα μας μέσα απο την μεταναστευτική πολιτική.

Αναφέρθηκε τέλος ο κ. Τόσκας και στο υπο κατασκευή ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό, αφήνοντας να εννοηθεί οτι μετά την κατασκευή του θα κλείσουν οι παράτυποι χώροι λατρείας. Είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός: «Όταν επικρατήσει το νόμιμο, να το πω σκληρά, καταργείται το παράτυπο. Αυτός είναι ο λόγος που και σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχουν νόμιμοι χώροι λατρείας και πρέπει να υπάρχουν νόμιμοι χώροι λατρείας. Όπως καταλαβαίνετε οι νόμιμοι χώροι λατρείας ελέγχονται, ελέγχονται από όλους. Οι παράτυποι χώροι δύσκολα ελέγχονται και εκεί είναι που δημιουργείται το πρόβλημα».

Και κατέληξε: «Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους χώρους που λειτουργούν με κανόνες. Θα πρέπει να φοβόμαστε τους χώρους και τις καταστάσεις που λειτουργούν χωρίς κανόνες. Και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν κανόνες και να δημιουργηθούν κάπου εδώ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter