«Τότε ξάπλωσαν στο οδόστρωμα και χτυπούσαν τα κεφάλια τους με δύναμη στο οδόστρωμα»

«Τότε ξάπλωσαν στο οδόστρωμα και χτυπούσαν τα κεφάλια τους με δύναμη στο οδόστρωμα»

Αίσθηση προκαλεί απόσπασμα που φέρεται να προέρχεται από έκθεση σύλληψης της ΕΛΑΣ στην οποίαν περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίον προέκυψε ο τραυματισμός ατόμων που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ της 17ης Νοέμβρη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του omniatv.com οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αποδίδουν τα τραύματα που φέρουν στο κεφάλι συλληφθέντες σε… αυτοτραυματισμό, περιγράφοντας τη διαδικασία ως εξής:

«Κατά την αιφνιδιαστική κίνησή μας, καταφέραμε να αποκόψουμε στην συμβολή της πλατείας Εξαρχείων με την οδό Σπύρου Τρικούπη και να συλλάβουμε τρία άτομα τα οποία συμμετείχαν στις επιθέσεις καθ’ όλη την διάρκεια που βρισκόμασταν στο σημείο. Τα εν λόγω άτομα μόλις αντιλήφθηκαν ότι έχουν αποκοπεί από τα υπόλοιπα επιτιθέμενα άτομα, πιάστηκαν μεταξύ τους σφιχτά και ξάπλωσαν στο οδόστρωμα και χτυπούσαν τα κεφάλια τους με δύναμη στο οδόστρωμα και φώναζαν με σκοπό να ματαιώσουν την σύλληψή τους. Από κοινού με τους συναδέλφους της διμοιρίας μου προσπαθούσαμε να σηκώσουμε τα εν λόγω άτομα από το οδόστρωμα πλην όμως αυτά αντιστεκόντουσαν σθεναρά και με κλοτσιές και απότομες κινήσεις μας χτυπούσαν και προσπαθούσαν να ματαιώσουν την σύλληψη και χειροπέδηση τους.»

Όπως είναι λογικό αίσθηση προκαλεί η αναφορά σε άτομα που «πιάστηκαν μεταξύ τους σφιχτά και ξάπλωσαν στο οδόστρωμα και χτυπούσαν τα κεφάλια τους με δύναμη στο οδόστρωμα», καθώς θυμίζει την υπόθεση «ζαρντινιέρα» όπου αστυνομικοί είχαν αποδώσει τον άγριο ξυλοδαρμό Κύπριου φοιτητή σε «αυτοτραυματισμό».

Το omniatv.com δημοσιεύει φωτογραφία συλληφθέντος από την περιοχή των Εξαρχείων ο οποίος φαίνεται να φέρει επιδέσμους στο κεφάλι του ενώ σημάδια κακοποίησης υπάρχουν και στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Νοέμβρη, κατά την επιχείρηση ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων και τα γύρω στενά, σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί πολιτών. Η δικηγόρος Αλέκα Ζορμπαλά σε δημόσια ανάρτησή της στο facebook έκανε λόγο για άγριο ξυλοδαρμό «ενός νεαρού παιδιού» στη διασταύρωση Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη. Σύμφωνα με την ανάρτηση οι αστυνομικοί «το έσερναν αναίσθητη σε όλη τη Στουρνάρη. Το παιδί δεν ήταν καν σε θέση να πει το όνομά του».

https://www.facebook.com/aleka.zorbala/posts/1499589856799732?pnref=story

Αυτή τη στιγμή, σε μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών στην πλατεία εξαρχείων, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, χ…

Posted by Aleka Zorbala on Freitag, 17. November 2017

Εξάλλου αίσθηση προκαλούν βίντεο που καταγράφουν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές που επέστρεφαν από τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στα Εξάρχεια. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter