Τουλάχιστον 200 κυβερνο-επιθέσεις ημερησίως δέχεται η Βρετανία εδώ και έξι μήνες

Τουλάχιστον 200 κυβερνο-επιθέσεις ημερησίως δέχεται η Βρετανία εδώ και έξι μήνες

Δεκάδες κυβερνο-επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάστημα μόλις ενός μήνα στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών από Ρώσους χάκερς να κλέψουν μυστικά που αφορούν στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Times ο νέος επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Κυβερνο-ασφάλειας (NCSC).

Ο Κίαραν Μάρτιν δήλωσε ότι έχει διαπιστωθεί μια «σημαντική αλλαγή» στην επιθετικότητα της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο κατά των δυτικών χωρών. Η δήλωση αυτή του Μάρτιν έρχεται λίγο αφότου ο υπουργός οικονομικών της χώρας αυτής, Φίλιπ Χάμοντ είχε δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph ότι τους τελευταίους έξι μήνες το NSCS έχει αποκλείσει τουλάχιστον 34.550 «πιθανές επιθέσεις» που στόχο είχαν κυβερνητικές υπηρεσίες και πολίτες, δηλαδή περίπου 200 επιθέσεις ημερησίως.

Ο Μάρτιν δήλωσε ότι η Βρετανία έχει δεχτεί 188 υψηλού επιπέδου επιθέσεις κατά τους τελευταίους 3 μήνες, «πολλές από τις οποίες έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας».

«Στην περίπτωση των κυβερνητικών υπηρεσιών, (οι χάκερς) εισβάλουν στα συστήματα με σκοπό να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την ενέργεια, τη διπλωματία ή κάποιον συγκεκριμένο τομέα», δήλωσε στην Sunday Times ο Μάρτιν.

Επιθέσεις από Ρώσους και Κινέζους χάκερς, οι οποίοι δουλεύουν για λογαριασμό των κυβερνήσεων, στους σέρβερς της ‘Αμυνας και της Εξωτερικής Πολιτικής είναι μεταξύ αυτών που διερευνά η NSCS, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα.

«Τα τελευταία 2 χρόνια έχει διαπιστωθεί μεγάλη αλλαγή στην επιθετικότητα της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο. Μέρος αυτής της αλλαγής ήταν ορισμένες επιθέσεις σε πολιτικούς οργανισμούς, κόμματα, κοινοβουλευτικούς οργανισμούς, κάτι που έχει αποδειχθεί και από τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε ο Μάρτιν.

Από την πλευρά του ο Χάμοντ, πρώην υπουργός Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βρετανίας, προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να πλήξουν σοβαρά τις εθνικές υποδομές, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα οι βραστήρες, τα ψυγεία και τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Γράφοντας στην Telegraph ο ίδιος προειδοποίησε ότι «η επανάσταση του Διαδικτύου» έφερε στην επιφάνεια την απειλή της ομηρίας από χάκερς, την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και το ‘κλείσιμο σημαντικών εθνικών υποδομών’».

Τόσο τα σχόλια του Μάρτιν όσο και του Χάμοντ έρχονται λίγο πριν την επίσημη έναρξη των λειτουργιών του NSCS, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη παρουσία της Βασίλισσας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter