Τουλάχιστον 43 νεκροί σε δύο ναυάγια στη Βραζιλία

Τουλάχιστον 43 νεκροί σε δύο ναυάγια στη Βραζιλία

Ένα φεριμπότ που μετέφερε 129 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα βυθίστηκε σήμερα στην Πολιτεία Μπαΐα της Βραζιλίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών Φλάβιο Αλμέιντα είπε στην εφημερίδα Estado de S.Paulo ότι έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 22 πτώματα.

Το φεριμπότ εξέπεμψε σήμα κινδύνου γύρω στις 8 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ βρισκόταν ανάμεσα στη Βέρα Κρουζ και το Σαλβαντόρ ντε Μπαΐα. Βυθίστηκε σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το λιμάνι.

“Καταφέραμε να βρούμε 21 διασωθέντες. Πολλοί άλλοι περισυνελέγησαν από ιδιωτικά σκάφη”, είπε ο Αλμέιντα.

“Έβρεχε, το φεριμπότ χτυπήθηκε από ένα κύμα και ανατράπηκε. Είχε πολύ κόσμο”, αφηγήθηκε ένας από τους επιζώντες, ο Εντβάλντο Σάντος ντε Αλμέιντα, στον ενημερωτικό ιστότοπο G1. “Οι διασώστες έκαναν πολλή ώρα να φτάσουν, μείναμε σχεδόν δύο ώρες στη θάλασσα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης της Μπαΐα Ρίο Κόστα κήρυξε τριήμερο πένθος και διαβεβαίωσε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρχές για να παράσχουν βοήθεια στα θύματα.

Αυτό είναι το δεύτερο ναυάγιο στη Βραζιλία μέσα σε διάστημα δύο ημερών. Το βράδυ της Τρίτης, στην Πολιτεία Παρά, σε έναν παραπόταμο του Αμαζονίου βυθίστηκε ένα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 49 άνθρωποι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 από αυτούς. Άλλοι 23 διασώθηκαν ενώ επτά αγνοούνται ακόμη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter