Τουπόλεφ: Τεχνικό πρόβλημα – Καμία ένδειξη έκρηξης ή φωτιάς

Τουπόλεφ: Τεχνικό πρόβλημα – Καμία ένδειξη έκρηξης ή φωτιάς

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η ταινία στο μαύρο κουτί έχει φθορές, μπορεί όμως μερικά να ανακτηθεί. Οι Ρώσοι πάντως δεν αποκλείουν εντελώς το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για καταστροφές από έκρηξη ή φωτιά στα συντρίμμια του Τουπόλεφ που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα, σκοτώνοντας 92 άτομα, δήλωσε ο Σεργκέι Μπαϊνέτοφ, επικεφαλής ασφάλειας πτήσεων της ρωσικής Πολεμικής
Αεροπορίας στο πρακτορείο TASS, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν τεχνικό πρόβλημα.

«Είναι φανερό πως ο εξοπλισμός δεν λειτούργησε σωστά. Το τι συνέβη θα το πουν οι ειδικοί. Μια τεχνική επιτροπή έχει δημιουργηθεί. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα τον Ιανουάριο του 2017», δήλωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Μαξίμ Σοκόλοφ.

Παράλληλα, το τρίτο μαύρο κουτί του αεροσκάφους Tu-154 φαίνεται πως έχει καταστραφεί, όπως ανέφερε πηγή στο ίδιο πρακτορείο. 

Ωστόσο, το κεντρικό μαύρο κουτί, ο καταγραφέας της πτήσης εξετάζεται ήδη στη Μόσχα, όπως και το δεύτερο μαύρο κουτί που ανασύρθηκε.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η ταινία στο μαύρο κουτί έχει φθορές, μπορεί όμως μερικά να ανακτηθεί.

Μέχρι στιγμής 19 πτώματα έχουν ανασυρθεί, ενώ τα 17 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στη Μόσχα για αναγνώριση.

Όπως αναφέρεται η έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων της συντριβής δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από 30 ημέρες.

Τρομοκρατική ενέργεια;

Αν και οι πρώτες δηλώσεις και ενδείξεις σχεδόν απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι ρωσικές αρχές δεν το αποκλείουν εντελώς.

Πρόκειται για μία από τις θεωρίες που «εξετάζονται».

Ο επικεφαλής ασφάλειας πτήσεων της ρωσικής Πολεμικής αεροπορίας, Σεργκέι Μπαϊνέτοφ, είπε μεν πως «Δεν υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος», συμπλήρωσε όμως:

«Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό είδος τρομοκρατικής ενέργειας. Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε είδος μηχανικού προβλήματος, άρα δεν αποκλείουμε μια τρομοκρατική ενέργεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter