Τουρκία: 3.224 (νέες) συλλήψεις από το καθεστώς Ερντογάν

Τουρκία: 3.224 (νέες) συλλήψεις από το καθεστώς Ερντογάν

Εκτός ελέγχου πλέον το καθεστώς του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με συνεχείς συλλήψεις στο εσωτερικό της χώρας, απειλές προς την Ευρώπη και αδιέξοδα σε διεθνές επίπεδο.

Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 3.224 προσώπων τα οποία θεωρεί ύποπτα για διασυνδέσεις με τον εγκατεστημένο στις ΗΠΑ ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν σήμερα τα ειδησεογραφικά δίκτυα NTV και CNN Turk, σε μια από τις μεγαλύτερες εδώ και μήνες επιχειρήσεις εναντίον του δικτύου που η Τουρκία κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Περισσότεροι από 1.000 εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί, μετέδωσε το NTV. Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει νωρίτερα πως η επιχείρηση είχε στόχο τη δομή του δικτύου στην αστυνομία.

Ερντογάν: Δεν θα περιμένουμε πάντα στο κατώφλι της Ευρώπης

Η Τουρκία δεν θα περιμένει για πάντα στο κατώφλι της Ευρώπη και είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η αυξανόμενη ισλαμοφοβία και η εχθρότητα από κάποιες χώρες μέλη συνεχιστούν, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Η Ε.Ε. κλείνει την πόρτα στην Τουρκία

Η Τουρκία θα κλείσει την πόρτα στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν υιοθετήσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα που υποστηρίχθηκαν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, δήλωσε σήμερα εξέχων μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είναι αρμόδιο για τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Η Τουρκία εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης;

Η θανατική ποινή είναι ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή στο Συμβούλιο της Ευρώπης, υπενθύμισε ο Γενικός Γραμματέας του, ενώ το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος για την επαναφορά της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter