Τουρκία: 635 αστυνομικοί και στρατιωτικοί σε διαθεσιμότητα – Συνεχίζονται οι διώξεις

Τουρκία: 635 αστυνομικοί και στρατιωτικοί σε διαθεσιμότητα – Συνεχίζονται οι διώξεις

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας γνωστοποίησε πως έθεσε σε διαθεσιμότητα 635 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας που υπόκεινται στον έλεγχό του την Πέμπτη, κατηγορώντας την πλειονότητά τους για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις. 

Υποστηρίζουν ακόμη ότι επιδίδονταν σε δραστηριότητες που ήγειραν απειλή για την τουρκική εθνική ασφάλεια, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τις αρχές, 559 από αυτά τα στελέχη, που περιγράφονται ως «φύλακες χωριών», διατηρούσαν σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, ενώ άλλα 76 ενέχονταν σε εμπορία ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων και λαθρεμπόριο διάφορων αγαθών. Σύμφωνα με το Ανατολή, που επικαλέστηκε ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση να τεθούν τα πρόσωπα αυτά σε διαθεσιμότητα είναι προσωρινή κι εκκρεμεί η λήψη οριστικών αποφάσεων (1).

Μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα αποπέμφθηκαν ή φυλακίστηκαν στην Τουρκία για τις φερόμενες σχέσεις τους με διάφορες οργανώσεις που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές», κυρίως το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Το θρησκευτικό τάγμα του Γκιουλέν ήταν σύμμαχος του κυβερνώντος κόμματος ωσότου επήλθε ρήξη ανάμεσα στον αυτοεξόριστο εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ ηγέτη του και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάνω από 100.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν καθαιρεθεί, αποπεμφθεί, ή τεθεί σε διαθεσιμότητα διότι φέρονται να συνδέονται με την οργάνωση του Γκιουλέν. 70.000 άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές, ενώ πολλά ΜΜΕ και διάφορες άλλες επιχειρήσεις έχουν κλείσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter