Τουρκία: Αρχαιολόγοι λένε ότι ανακάλυψαν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου

Τουρκία: Αρχαιολόγοι λένε ότι ανακάλυψαν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου

Τούρκοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου κοντά στην πόλη Ντέμρε, τα αρχαία Μύρα, στις νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας.

Εντονα αντέδρασαν οι υπεύθυνοι της Βασιλικής του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου θεωρείται ότι φιλοξενούνται τα λείψανα του αγίου από το 1087, όταν σύμφωνα με την παράδοση τα μετέφεραν Ιταλοί ναύτες από τη Μικρά Ασία για να μην πέσουν στα χέρια των Οθωμανών.

«Oι Τούρκοι πρέπει να εξακριβώσουν τα περί εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Νικολάου», δήλωσε ο υποδιευθυντής της βασιλικής εκκλησίας Tζοβάννι Ντιστάντε, στην ιταλική εφημερίδα la Gazzetta del Mezzogiorno και πρόσθεσε: «Μάθαμε την είδηση αυτή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αλλά πρόσφατα υπήρξαν αιτήματα “επιστροφής” των λειψάνων από μέρους της Τουρκίας. Να επιστραφούν σε ποιον και για ποια χρήση;», διερωτάται ο υποδιευθυντής της βασιλικής εκκλησίας του Μπάρι, ο οποίος υπενθυμίζει ότι μέρος των οστών του αγίου φυλάσσονται και στην πόλη της Βενετίας.

Παράλληλα, ο Ντιστάντε δεν θέλει να αναφερθεί «στις αυτονόητες θετικές επιπτώσεις που μια τέτοια είδηση θα μπορούσε να είχε στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό, δεδομένης και της σχέσης του Αγίου Νικολάου με την μορφή του Σάντα Κλάους».

Οι Τούρκοι πάντως, ίσως και για την προσέλκυση χριστιανών επισκεπτών,  αναφέρουν στους τουριστικούς οδηγούς ότι εκεί υπάρχει ο τάφος του Αγίου Νικολάου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter