Τουρκία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση σε μπαρ (Photos & Videos)

Τουρκία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση σε μπαρ (Photos & Videos)

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 65 τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών που γιόρταζαν το νέο χρόνο σε νυχτερινό κέντρο στη συνοικία Ορτακιόι,δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη ντισκοτέκ κι ανοίξει πυρ αδιακρίτως, πρόσθεσε ο Σαχίν, κάνοντας περί τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.

Νωρίτερα, τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες ήταν δύο, ότι ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό της ντισκοτέκ Reina, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, καθώς και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του, κάτι όμως το οποίο οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν. Το NTV ανασκεύασε αργότερα και μετέδωσε πως ο δράστης του μακελειού ήταν ένας.

Μέσα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν έως και 700 άνθρωποι, κατά τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου, κατά τις πληροφορίες των τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών.

Είχαν ληφθεί και έκτακτα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του κλαμπ

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina.

«Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε σε δημοσιογράφους ο Κοτζαρσλάν. Σύμφωνα με τη Χουριέτ στο Διαδίκτυο, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ.

Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, κατά την ίδια πηγή. Κατά πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από άλλα τουρκικά ΜΜΕ, ο δράστης του μακελειού στο κατάμεστο νυχτερινό κέντρο φορούσε στολή Άγιου Βασίλη και μιλούσε αραβικά.

Συλλυπητήρια Ομπάμα και Ε.Ε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη «φρικτή» πολύνεκρη επίθεση κι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Tα συλλυπητήριά της για την επίθεση εξέφρασε και η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.”

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό και απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”. 

Ακολουθεί Video με πλάνα από το σημείο της επίθεσης από την τηλεόραση NTV (Τουρκία)

https://www.youtube.com/watch?v=9xk4xRPEiqA








Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter