Τουρκία: Φόρος τιμής στον «μάρτυρα» αστυνομικό που σκοτώθηκε από τζιχαντιστή

Τουρκία: Φόρος τιμής στον «μάρτυρα» αστυνομικό που σκοτώθηκε από τζιχαντιστή

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον «μάρτυρά» της, ηλικίας 24 ετών, που σκοτώθηκε χθες βράδυ όταν του επιτέθηκε φερόμενο μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το οποίο είχε μόλις συλλάβει και οδηγούσε στο αστυνομικό τμήμα, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο «μια επίθεση ευρείας κλίμακας».

Ο Σινάν Ατζάρ δολοφονήθηκε χθες το βράδυ με μαχαίρι έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης από έναν άνδρα, που φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και τον οποίο είχε συλλάβει νωρίτερα καθώς θεωρείτο ύποπτος ότι προετοίμαζε επίθεση.

Ο νεαρός αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι συνάδελφοί του πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη.

«Ο άνθρωπος που συνελήφθη ήταν ένας τρομοκράτης ο οποίος καταζητείτο παγκοσμίως», επισήμανε σε μια τελετή μνήμης ο Μουσταφά Τζαλισκάν, αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

«Οι φίλοι μας σταμάτησαν αυτόν τον άνδρα. Απέτρεψαν μια επίθεση ευρείας κλίμακας» συνέχισε ο αστυνομικός διευθυντής, όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.

Αναπάντητα ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο άνδρας μπόρεσε να μεταφέρει πάνω του το μαχαίρι παρά τη σύλληψή του.

Συντετριμμένη, η μητέρα του Σινάν Ατζάρ υποβασταζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο Ατζάρ θα ταφεί στη γενέτειρά του, την Προύσα, νότια της Κωνσταντινούπολης.

Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν και Καντίρ Τομπάς, παρέστησαν επίσης στην τελετή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter