Τουρκία: Πέντε μετανάστες πνίγηκαν κοντά στον Αίνο της Αδριανούπολης

Τουρκία: Πέντε μετανάστες πνίγηκαν κοντά στον Αίνο της Αδριανούπολης

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο μιας λαστιχένιας λέμβου που μετέφερε μετανάστες σήμερα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Τουρκίας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε τα πέντε πτώματα μετά το ναυάγιο του σκάφους τους ανοικτά του τομέα Ενέζ (Αίνος) στην επαρχία Εντίρνε (Αδριανούπολη).

Φοβούμενοι πως ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος ήταν μεγαλύτερος, οι ακτοφύλακες συνέχισαν τις έρευνές τους στην προσπάθεια να βρουν και άλλους τυχόν επιβάτες, σύμφωνα με το πρακτορείο, που δεν έδωσε διευκρινίσεις για την υπηκοότητα των μεταναστών που πνίγηκαν.

Η αιτία του ναυαγίου δεν διευκρινίστηκε. Καταιγίδα πλήττει σήμερα τη Μεσόγειο, επηρεάζοντας την Ελλάδα και τα παράλια της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Σύροι και περίπου 300.000 Ιρακινοί έχουν καταφύγει στην Τουρκία, που είναι μία από τις χώρες διέλευσης των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Το μεταναστευτικό κύμα έφθασε στο αποκορύφωμά του το 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους διέφευγαν από τον πόλεμο στη Συρία, έφθασαν στην Ελλάδα προερχόμενοι από την Τουρκία, κυρίως διά θαλάσσης.

Ο αριθμός των ανθρώπων που επιχειρούν το ταξίδι αυτό έχει μειωθεί από τότε σημαντικά λόγω μιας αμφιλεγόμενης μεταναστευτικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Άγκυρα τον Μάρτιο του 2016.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter