Τουρκία: Προφυλακιστέοι 24 εργαζόμενοι του νέου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Προφυλακιστέοι 24 εργαζόμενοι του νέου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 24 εργαζόμενοι του νέου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης, έως ότου να δικαστούν, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις την Κυριακή συνέλαβαν πάνω από 400 ανθρώπους για συμμετοχή στις διαδηλώσεις, οι οποίες ακολούθησαν ένα ατύχημα με λεωφορείο στις εγκαταστάσεις που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 17 εργαζομένων.

Οι 24 που προφυλακίστηκαν κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής, για βλάβη δημόσιας περιουσίας και για παραβίαση του νόμου που διέπει τις διαμαρτυρίες.

Οι διαμαρτυρίες εργαζομένων του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, το οποίο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων θα τεθεί σε λειτουργία στις 29 Οκτωβρίου, συχνά παραπονιούνται για τις συνθήκες εργασίας, διατροφής και στέγασης στη δομή, με τις ενώσεις να την παρομοιάζουν με στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Τον Φεβρουάριο, το υπουργείο Εργασίας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι από την έναρξη των εργασιών, το 2015, 27 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στο αεροδρόμιο, κυρίως λόγω ατυχημάτων ή προβλημάτων υγείας.

Συνολικά 43 άνθρωποι μεταξύ των προφυλακισθέντων εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, το οποίο θα αποφανθεί για τα μέτρα που θα ληφθούν και 19 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δικαστική παρακολούθηση, σύμφωνα με το CNN Turk.

Πάνω από 36.000 άνθρωποι εργάζονται εδώ και τέσσερα χρόνια στο συγκεκριμένο εργοτάξιο για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το μεγαλεπήβολο σχέδιο του προέδρου Ερντογάν. Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, το νέο αεροδρόμιο θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Μέχρι στιγμής το αεροδρόμιο, που αναμένεται να εξυπηρετεί ετησίως περί τα 90 εκατομμύρια επιβάτες, έχει στοιχίσει 11 δισεκ. ευρώ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου IGA ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα έργα στο αεροδρόμιο προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και τα εγκαίνιά του δεν θα καθυστερήσουν. Όλα τα βήματα, σύμφωνα με την IGA, πραγματοποιήθηκαν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και τα καταλύματα των εργατών, τα οποία – όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν – είναι γεμάτα κοριούς.










Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter