Τουρκία: Συνελήφθησαν μέλη του ISIS – Είχαν οργανώσει λεπτομερώς επίθεση στην «πορεία για τη δικαιοσύνη» της αντιπολίτευσης

Τουρκία: Συνελήφθησαν μέλη του ISIS – Είχαν οργανώσει λεπτομερώς επίθεση στην «πορεία για τη δικαιοσύνη» της αντιπολίτευσης

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη έξι άτομα που φέρονται ότι ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν μια επίθεση εναντίον της μεγάλης πορείας που πραγματοποιεί η αντιπολίτευση από την Άγκυρα προς την Κωνσταντινούπολη.

Ο ένας από τους υπόπτους, που συνελήφθη στο Κοτζαελί, είχε νοικιάσει ένα ημιφορτηγό με σκοπό να πέσει με αυτό πάνω στο πλήθος. Οι άλλοι πέντε συνελήφθησαν στο Καϊσερί, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο συλληφθείς στο Κοτζαελί είχε λάβει οδηγίες από μέλη του ΙΚ στη Συρία να επιτεθεί στην “πορεία για τη δικαιοσύνη” που πραγματοποιεί η αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση, τον περασμένο μήνα, ενός βουλευτή του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Καϊσερί, Σουλεϊμάν Καμτσί, μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, επιβεβαίωσε τη σύλληψη “έξι μελών του Νταές” (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους).

Στο φορτηγάκι βρέθηκαν σημαίες του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), προκειμένου να επιρριφθούν ευθύνες στους υποστηρικτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε επίσης ο κυβερνήτης. “Αποφεύχθηκε μια μεγάλη προβοκάτσια”, τόνισε.

Χιλιάδες άνθρωποι μετέχουν στην “πορεία για τη δικαιοσύνη” που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα από την Άγκυρα και αναμένεται να φτάσει την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη. Την πρωτοβουλία για την πορεία αυτή είχε ο ηγέτης του CHP, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Πάντως, ο εκπρόσωπος του κόμματος, ο Μπουλέντ Τεζτζάν, υποβάθμισε το θέμα των συλλήψεων λέγοντας ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση “ρουτίνας” των δυνάμεων ασφαλείας. “Προσπαθούμε να φροντίσουμε ώστε η πορεία να διεξαχθεί σε ασφαλές περιβάλλον, παρά τις προκλήσεις”, εξήγησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter