Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε ο μακελάρης του Reina (Photos + Video)

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε ο μακελάρης του Reina (Photos + Video)

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς -ωστόσο- να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

«Ο άνθρωπος που διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ταυτοποιήθηκε», είπε συγκεκριμένα.

Ο δράστης, που διέφυγε μετά την επίθεση, εξακολουθεί να καταζητείται.

Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι

Εντωμεταξύ, σε πέντε συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με τον ISIS προχώρησε νωρίτερα η τουρκική αστυνομία, χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώνει πως βρίσκεται κοντά στη σύλληψη μακελάρη της 31ης Δεκεμβρίου, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται.

Οι συλλήψεις έγιναν στη Σμύρνη, στα πλαίσια αναζήτησης των δραστών για την πολύνεκρη τραγωδία στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης.

Για “διχαστική επίθεση” κάνει λόγο ο Ερντογάν

Στόχο να διχάσει τους Τούρκους είχε η επίθεση σρο Reina, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ο συσχετισμός των διαφορετικών τρόπων ζωής με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά συνιστά μια σκόπιμη προσπάθεια διχασμού του έθνους και υπογράμμισε ότι το τουρκικό κράτος δεν αναμείχθηκε ποτέ στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

“Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να αποδώσουμε την επίθεση στο Ορτακιόι στον διαφορετικό τρόπο ζωής”, τόνισε ο Ερντογάν κατά την συνάντησή του με επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στο προεδρικό μέγαρο.

“Κανενός ο τρόπος ζωής δεν απειλείται συστηματικά στην Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό”, σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από τα μέσα ενημέρωσης.

Στόχος της επίθεσης αυτής είναι “η πόλωση της κοινωνίας. Αυτό είναι πολύ σαφές”, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Εμείς θα μείνουμε όρθιοι και θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας”.

https://www.youtube.com/watch?v=xg7b3bksOpA

Το πρακτορείο Anadolu, το οποίο μετέδωσε την είδηση, είχε μεταδώσει χθες ότι έχουν συλληφθεί ήδη 14 άτομα σχετικά με την επίθεση, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι συνελήφθησαν και δύο ξένοι πολίτες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα οι αρχές του Κιργιστάν απελευθέρωσαν έναν συλληφθέντα, ο οποίος φερόταν ως μακελάρη της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος στην ανάκριση είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στο μακελειό του Reina.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο AKIPRESS, ο Mashrapov, του οποίου η φωτογραφία του διαβατηρίου έκανε το γύρο του διαδικτύου, δηλώνει ότι δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε η φωτογραφία αυτή στα σόσιαλ μίντια και συμπληρώνει ότι πήγε στην Τουρκία από το Κιργιστάν, την πρώτη Ιανουαρίου, για δουλειές.

https://www.youtube.com/watch?v=cQO6Bgem_-I

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter