Τουρκία: Υπό κράτηση 65 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας

Τουρκία: Υπό κράτηση 65 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Τουρκία έθεσε σήμερα υπό κράτηση 65 υπόπτους σε μια επιχείρηση με στόχο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, κάτι που ο ίδιος αρνείται, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος συνολικά 96 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 91 από την Πολεμική Αεροπορία, και η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τους υπόλοιπους υπόπτους στην επιχείρηση αυτή που επικεντρώνεται στη Σμύρνη της δυτικής Τουρκίας και έχει επεκταθεί σε 15 επαρχίες, μετέδωσε το πρακτορείο.

Οι τουρκικές αρχές έχουν προφυλακίσει 160.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων μετά την αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου που εξέδωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μεταξύ των συλληφθέντων, έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες εις βάρος περισσότερων από 50.000 και οι ίδιοι έχουν παραμείνει στη φυλακή για όσο διαρκεί η δίκη τους.

Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν ασκήσει κριτική εναντίον των επιχειρήσεων καταστολής. Οι επικριτές του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα για να πατάξει τους διαφωνούντες. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των απειλών προς την εθνική της ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter