Τούρκος κομάντο: Υπό «ελληνική κατοχή» τα νησιά

Τούρκος κομάντο: Υπό «ελληνική κατοχή» τα νησιά

Προκλητικές είναι οι δηλώσεις ενός από τους Τούρκους κομάντο – συνταξιούχος συνταγματάρχης σήμερα – που πρωταγωνίστησαν στην κρίση των Ιμίων του 1996. 

Ο Ali Turksen (Αλί Τουρκσέν) που είχε υψώσει την τουρκική σημαία στη βραχονησίδα των Ιμίων είπε μεταξύ άλλων πως τα νησιά βρίσκονται «υπό ελληνική κατοχή» ενώ η Ελλάδα έχει στρέψει τις «κάννες της» εναντίον της Τουρκίας. Ο ίδιος ο οποίος πολιτεύεται με το εθνικιστικό κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ “Καλό Κόμμα” σχολίασε προκλητικά το τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό.

Ο Τούρκος κομάντο σε συνέντευξη στο περιοδικό “Boxer”, συντηρεί με τις δηλώσεις του το πολεμικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας. «Η Ελλάδα παίζει επισήμως το παιχνίδι του «κοιτάξτε με», όπως κάνει ο ακροβάτης», αναφέρει ενώ μιλά για «ελληνική κατοχή».

«Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και μία βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας. Γιατί έχουν στρέψει τις κάννες τους κάτω από τη μύτη μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Αύριο», συνέχισε ο Τουρκσέν, «θα επικαλεστούν τα χωρικά ύδατα, είτε την ΑΟΖ, είτε τον εναέριο χώρο και δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε, ούτε τα πλοία μας να πλησιάζουν, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις να μας επιτρέπουν να κάνουμε, ούτε να έχουμε δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο».

«Η Τουρκία ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς να παραχωρεί δικαιώματά της. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά ούτε κι εσύ, όμως, να τον επιζητείς. Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας “τι κάνεις εκεί;”. Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά αν ξεκινήσεις να δίνεις, θα συνεχίσουν να ζητάνε περισσότερα», καταλήγει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter