Τουσκ: Γιόρτασε τα γενέθλια του παίζοντας ποδόσφαιρο με φίλους

Τουσκ: Γιόρτασε τα γενέθλια του παίζοντας ποδόσφαιρο με φίλους

O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έκλεισε χθες τα 60 του χρόνια και το γιόρτασε …σαν παιδί, παίζοντας ποδόσφαιρο με φίλους στην πατρίδα του, την Πολωνία, οι οποίοι μάλιστα τον σήκωσαν στον αέρα.

Παρά την ηλικία του ο Τουσκ απέδειξε ότι είναι αθλητικός τύπος και έχει και τις χαλαρές του στιγμές, στον ελεύθερο χρόνο του. Στο γήπεδο βρέθηκαν και δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν τη γνώμη του για τις εκλογές στη Γαλλία.

Ο Τουσκ προέβλεψε ότι στον δεύτερο γύρο θα περάσουν ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, αν και σημείωσε ότι ίσως επηρεάζεται από τις δημοσκοπήσεις. Τόνισε πάντως ότι το καλύτερο σενάριο για την Ευρώπη θα ήταν η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, που είναι ο πιο φιλοευρωπαίος από τους υποψήφιους, αλλά και ο Φρανσουά Φιγιόν, αν και σημείωσε ότι ο επί χρόνια φίλος του είναι λίγο πιο ευρωσκεπτικιστής.

«Βέβαια δεν είναι ο ρόλος μου να μιλώ για αυτά. Θα ήθελα να είμαι ουδέτερος. Αυτό δεν είναι ποτέ δυνατόν, αλλά σίγουρα για την Ευρώπη θα ήταν καλύτερο να επικρατήσουν εκείνοι που είναι ξεκάθαρα φιλοευρωπαίοι», πρόσθεσε ο Τουσκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter