Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν: Κάναμε μια καλή αρχή (Photos)

Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν: Κάναμε μια καλή αρχή (Photos)

Ολοκληρώθηκε στο Ελσίνκι η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην αρχή «συνομίλησαν» με tweets ενώ μετά την τετ-α-τετ συνομιλία τους ακολούθησε γεύμα εργασίας. Η πρώτη ιστορική αυτή συνάντηση θα κλείσει με συνέντευξη Τύπου 

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν για πάνω από δύο ώρες, στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της φινλανδικής πρωτεύουσας που έχει μακρά παράδοση φιλοξενίας συναντήσεων κορυφής Ανατολής-Δύσης.

«Χαίρομαι πολύ που σας συναντώ», «έχει έρθει ο καιρός να μιλήσουμε εις βάθος για τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Πούτιν, ενώ ο Τραμπ εξέφραζε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη σχέση». «Έλεγα, και είμαι σίγουρος ότι το έχετε ακούσει στη διάρκεια των χρόνων πως το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό πράγμα», είπε ο Τραμπ καθισμένος δίπλα στον Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών.

Ο απρόβλεπτος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο εδώ και 18 μήνες, δηλώνει ότι ελπίδα του είναι να δημιουργήσει μια προσωπική σχέση με τον πρώην πράκτορα της KGB, που κρατά τα ηνία στη Ρωσία από το 2010.

Λίγο πριν από την πρώτη χειραψία, έδωσε τον τόνο με ένα tweet όπου απέδιδε τις κακές σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας σε… «βλακεία ετών εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών» και στο «κυνήγι μαγισσών» που έχει εξαπολύσει, όπως υποστηρίζει, το FBI που ερευνά ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το μήνυμα προκάλεσε την ικανοποίηση της Μόσχας. «Συμφωνούμε», ήταν η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Δεν υπήρχαν περιορισμοί ως προς την διάρκεια των συνομιλιών Πούτιν-Τραμπ, δηλώνει σύμβουλος του Ρώσου προέδρου

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, αναφερόμενος στην διάρκεια των τετ-α-τετ συνομιλιών Πούτιν -Τραμπ, που διήρκεσαν δύο ώρες, ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι είχε προγραμματισθεί να διαρκέσουν μιάμιση ώρα, δήλωσε ότι από ρωσικής πλευράς δεν είχαν τεθεί οποιοιδήποτε περιορισμοί όσον αφορά στην διάρκεια των συνομιλιών.

Μια “καλή αρχή” η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε μια “καλή αρχή” την κατ΄ιδίαν συνάντησή του σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τη σύντομη αυτή δήλωση ενώπιον δημοσιογράφων στο Ελσίνκι, ενώ βρισκόταν στο τραπέζι της συνεδρίασης και περιβαλλόταν από ανώτατους αξιωματούχους κατά την έναρξη του “γεύματος εργασίας” μετά τη δίωρη κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες παρουσία μόνο των διερμηνέων τους.



Οι φωτογραφίες

Το ψυχρό και αμήχανο κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών είναι ιδιαίτερα εμφανές στο ύφος και των δύο, όπως αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες των διεθνών πρακτορείων, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν καλλιεργήσει κλίμα χαμηλών προσδοκιών.

Τραμπ και Πούτιν «έπαιξαν» και «καθυστερήσεις» μεταξύ τους, με τον Ρώσο πρόεδρο να καταφθάνει στο Ελσίνκι με καθυστέρηση μιας ώρας, εκνευρίζοντας προφανώς τον αμερικανό ομόλογό του, ο οποίος, από την πλευρά του, έφθασε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου γίνεται η συνάντηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter