Τραμπ – Μέι: Δαμασκός και Μόσχα ευθύνονται για την “οδύνη” στην Ανατολική Γούτα

Τραμπ – Μέι: Δαμασκός και Μόσχα ευθύνονται για την “οδύνη” στην Ανατολική Γούτα

Για την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία «φέρουν τη συντριπτική ευθύνη για τη σπαρακτική ανθρώπινη οδύνη» στην Ανατολική Γούτα, ανέφερε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα, Τερέζα Μέι και Ντόναλντ Τραμπ «συζήτησαν τη Συρία και την τρομακτική ανθρωπιστική κατάσταση στην Ανατολική Γούτα. Συμφώνησαν ότι πρόκειται για μια ανθρωπιστική καταστροφή και ότι το συριακό καθεστώς και η Ρωσία, ως βασικός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, φέρουν τη συντριπτική ευθύνη για τη σπαρακτική ανθρώπινη οδύνη» εκεί, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την ίδια ώρα, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα από τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί «να ασκήσει τις αναγκαίες πιέσεις» στη συριακή κυβέρνηση προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις εναντίον του πληθυσμού του ανταρτοκρατούμενου θύλακα, στα περίχωρα της Δαμασκού, ανέφερε το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter