Τραμπ: To Obamacare θα καταργηθεί, αλλά όχι ακόμη…

Τραμπ: To Obamacare θα καταργηθεί, αλλά όχι ακόμη…

Εμμένει στην απόφασή του ο Ντόναλντ Τραμπ για ξήλωμα του δημόσιου προγράμματος υγείας που είχε δημιουργήσει ο προκάτοχός του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και είναι γνωστό ως Obamacare, μέσα στο 2018, σχολιάζει το CNN, για τη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος, στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Ο Τραμπ δέχθηκε ερώτηση για το «αν οι Αμερικανοί μπορούν να περιμένουν μέσα στο 2017 ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την κυβέρνηση Τραμπ;» «Ναι, η διαδικασία έχει ξεκινήσει, ενώ ίσως απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, εντός της επόμενης χρονιάς. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα ενεργοποιήσουμε τη διαδικασία αντικατάστασης», δήλωσε ο Τραμπ.

«Είναι πολύπλοκο. Το Obamacare είναι μια καταστροφή. Πρέπει να θυμάστε ότι το πρόγραμμα Obamacare δε λειτουργεί, ενώ εισάγουμε ένα νέο πρόγραμμα. Θεσμικά απαιτείται χρόνος. Αλλά θα το εισάγουμε το συντομότερο δυνατό. Ναι, θα έλεγα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εισαχθεί οι βασικές αρχές. Θα πρέπει να έχουμε κάτι μέσα στο χρόνο, αλλά και τον επόμενο χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς η αναφορά του Τραμπ για τον επόμενο χρόνο (2018), ενώ ο ίδιος είχε εξαγγείλει την κατάργηση του Obamacare, αμέσως μετά την επικύρωση του διορισμού του νέου υπουργού Υγείας Τομ Πράις και την «άμεση» αντικατάστασή του.

Ωστόσο, ο διορισμός του Πράις αναμένεται να έχει επικυρωθεί αργότερα μέσα στο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το CNN.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter