Τραμπουκισμοί Κασιδιάρη στην Βουλή

Τραμπουκισμοί Κασιδιάρη στην Βουλή

Προπηλάκισε την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών. Κ.Παπανάτσιου: Η Χ.Αυγή θα ήθελε να μην υπάρχει Βουλή.

Σε μία ακόμη επίδειξη τραμπουκισμού, επιδόθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατά την διάρκεια συζήτησής επίκαιρης ερώτησης του σχετικά με τις αποδοχές των βουλευτών, πλησίασε στα υπουργικά έδρανα απειλώντας την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ απαντούσε στην ερώτηση, φωνάζοντας «είσαι αισχρή»!

Αφορμή αποτέλεσε η κριτική που άσκησε η υπουργός, στις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τον κοινοβουλευτισμό και οι αναφορές στα στοιχεία που προκύπτουν από την δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης. «Η Χ.Α δεν θα ήθελε να μην υπάρχει βουλή και αποζημίωση, θα ήθελε να μην υπάρχει βουλή και βουλευτές» τόνισε χαρακτηριστικά η Κ.Παπανάτσιου, θυμίζοντας πως «ήταν το εργατικό κίνημα και η αριστερά που διεκδίκησαν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι». Αναφερόμενη στην ύπαρξη βουλευτικής αποζημίωσης επισήμανε πως «δεν θέλουμε μια Βουλή της αριστοκρατίας από επαγγελματίες πολιτικούς. Να το ξανασκεφτούν οσοι συντάσσονται με αυτό τον κιτρινισμό».

Νωρίτερα η Κ.Παπανάτσιου αναφέρθηκε στα θέματα των αποδοχών των βουλευτών. ‘Όπως επισήμανε το2015 η κυβέρνηση «για το συνολικό εισόδημα των πολιτικών με τον ν.4334 επέβαλλε το 8% στα πρόσωπα που κατέχουν δημόσιες θέσεις» ενώ με τις ρυθμίσεις του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου του 2016 «ο ανώτατος συντελεστής της εισφοράς αλληλεγγύης είναι πλέον 10%» και «δεν υπάρχει ειδική διάταξη για τα πολιτικά πρόσωπα». Επίσης σημείωσε ότι οι μειώσεις που έχουν επέλθει στην βουλευτική αποζημίωση τα χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι αθροιστικά 38% ενώ η χρηματοδότηση των κομμάτων έχει πέσει από τα 48.800.000 το 2010 στα 7.185.000 το 2017 και με ένα μέρος των χρημάτων να μην έχει καταβληθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter