Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης (Transformers: The Last Knight) – Δείτε το trailer

Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης (Transformers: The Last Knight) – Δείτε το trailer

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2017. Σε σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Ουόλμπεργκ, Ιζαμπέλα Μόνερ, Τζος Ντουχάμελ, Αντονι Χόπκινς, Πίτερ Κάλεν, Λόρα Χάντογκ

Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη. Το μέλλον της Γης εξαρτάται πλέον από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιέγκερ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο (Σερ Άντονι Χόπκινς) και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Λόρα Χάντογκ)…Ο Μάικλ Μπέι έχει τα κότσια για να φτιάξει μια εποποιία που διαθέτει όλα τα αξεσουάρ της υπερπαραγωγής ακόμη κι αν το ιστορικό υπόβαθρο της πλοκής είναι κατηγορίας νηπίου, συνεχίζοντας από κει ακριβώς που σταμάτησε η προηγούμενη ταινία «Η εποχή του αφανισμού». 

Η απόπειρα να συσχετιστεί το παρελθόν των Transformers με το μύθο του Βασιλιά Αρθούρου, του Μέρλιν και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης είναι μια συνθήκη τραβηγμένη από τα μαλλιά. Το δε μέλλον της ανθρωπότητας φυσικά εξαρτάται από τις εχθρικές διαθέσεις κάποιων μηχανοκίνητων εξωγήινων που επιλέγουν να θυσιάσουν τον πλανήτη μας ώστε να σωθεί ο δικός τους ενώ το μυστικό για τη σωτηρία μας συνδέεται με το Stonehenge και τον Μέρλιν . 

Οι αναπόφευκτες παρεξηγήσεις – αγαπημένε Μάικλ Μπέι- ξαναφέρνουν και πάλι τους Transformers σε ρόλους κακών για την καχύποπτη ανθρωπότητα αλλά ο Κέιντ του Μάρκ Γουόλμπεργκ διατηρεί ατόφια την πίστη του σε αυτούς (και καλά κάνει), ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να δημιουργήσει συνθήκες για love story με την όμορφη καθηγήτρια (η Λόρα Χάντογκ θυμίζει έντονα Μέγκαν Φοξ – δις αγαπημένε Μάικλ Μπέι) εξελίσσοντας με αυτό τον τρόπο το χαρακτήρα που μας πρωτοσυστήθηκε στο προηγούμενο φιλμ που αποτέλεσε και την εισαγωγή για τη νέα τριλογία. 

Καθώς όμως μιλάμε για «Transformers» κι όχι για μπεργκμανικά δράματα χαρακτήρων το ζητούμενο είναι το θέαμα. Εκεί το σόου εφέ, σκηνικών, εικόνας και δράσης οργιάζει με τα καλούδια να δίνονται απλόχερα, καθηλωτικά και με αμέτρητα δάνεια από «Fast and Furious» μέχρι «Arrival» και βάλε. Δεν το λες ακριβώς πρωτότυπο αλλά προσφέρει ένα ανώδυνο ψυχαγωγικό τριωράκι (μαζί με το διάλειμμα και τα προσεχώς τρέιλερ). 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter