Τράπηκε σε φυγή ο Κέσλερ

Τράπηκε σε φυγή ο Κέσλερ

“Λαγός” έγινε ο ακροδεξιός, μόλις αντίκρισε διαδηλωτές

Ο Τζέισον Κέσλερ, οργανωτής της εκδήλωσης “Ενώστε τη Δεξιά” πήγε να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου μετά τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ. Τον πήραν όμως χαμπάρι και τράπηκε σε φυγή…

Ας δούμε όμως τι προηγήθηκε…

Στη συνάντηση του Σαββάτου  λευκοί εθνικιστές, νεο-Συνομοσπονδιαστές και ακροδεξιοί ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του στρατηγού Ρόμπερτ Λι (αρχηγού των δυνάμεων του Νότου στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο), στο Πάρκο Χειραφέτησης, το οποίο μετονομάστηκε πρόσφατα από Πάρκο Λι. Το ίδιο πάρκο ήταν η τοποθεσία μιας διαδήλωσης του Μαΐου, στην οποία μια ομάδα κρατούσε πυρσούς, με επικεφαλής τον λευκό εθνικιστή Ρίτσαρντ Σπένσερ, γύρω από το άγαλμα του Λι, για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνσή του.

Τον Ιούλιο, μία διαδήλωση της Κου Κλουξ Κλαν στο Σάρλοτσβιλ συγκέντρωσε περίπου 50 μέλη της οργάνωσης και υποστηρικτές που συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα άγαλμα του στρατηγού Τόμας “Στόουνγουολ” Τζάκσον. Η ιστορική πόλη, πατρίδα του Τόμας Τζέφερσον και έδρα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, έχει γίνει το τελευταίο νότιο πεδίο μάχης για την  απομάκρυνση των μνημείων της Συνομοσπονδίας.

Οι προηγούμενες δύο διαδηλώσεις “θεωρήθηκαν ως προσβολή του φιλελεύθερου πληθυσμού αυτής της πόλης και της χώρας”, είχε δηλώσει ο Κέσλερ. Τα γεγονότα “ξανάνοιξαν την πληγή, πάτησαν το ευαίσθητο νεύρο αυτού του πληθυσμού που απέτυχε ήδη να ξεπεράσει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ”, δήλωσε. Στο Σάρλοτσβιλ, το οποίο έχει πληθυσμό 47.000, το 80% των ψηφοφόρων επέλεξε την Χίλαρι Κλίντον πέρυσι.

Ενώ το Σάρλοτσβιλ χαρακτηρίστηκε κάποτε η πιο ευτυχισμένη πόλη της Αμερικής, το 2014, από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών, ορισμένοι κάτοικοι δεν είναι πολύ χαρούμενοι για το τι συμβαίνει. Πολλοί έχουν κουραστεί από τις διαδηλώσεις των λευκών εθνικιστών και έχουν ζητήσει από την πόλη να ανακαλέσει την άδεια για αυτές τις πορείες. Τον Ιούλιο, περισσότεροι από 200 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο ζητώντας από την πόλη να ακυρώσει τη διαδήλωση του Σαββάτου. Αν τα είχαν καταφέρει, δεν θα είχαμε το μακελειό που επακολούθησε…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter