Τρία τεχνητά νησιά «αλά Ντουμπάι», φτιάχνει η Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη

Τρία τεχνητά νησιά «αλά Ντουμπάι», φτιάχνει η Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη

Όχι ένα, αλλά τρία τεχνητά νησιά κατασκευάζει η Τουρκία στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Τα τρία νησιά, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, έχουν συνολική έκταση 603.500 τ.μ. και θα αποτελούνται από χώρους διασκέδασης, θαλασσίων σπορ, ιστιοπλοΐας, πάρκα, τεχνητές λίμνες, καφετέριες, εστιατόρια και ποδηλατοδρόμους. Θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω μίας κρεμαστής κλειστής γέφυρας, ενώ στα σχέδια είναι και η κατασκευή ενός σταθμού Τελεφερίκ και ενός σταθμού θαλάσσιων ταξί. Επίσης, θα κατασκευασθεί και μία μεγάλη γέφυρα που θα συνδέει τα τρία νησιά με την περιοχή Πεντίκ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Τα τρία νησιά προορίζονται να αποτελέσουν μία όαση ψυχαγωγίας για τους επισκέπτες, καθώς οι παροχές θα καλύπτουν όλα τα γούστα, όσον αφορά τον αθλητισμό και τη διασκέδαση. Σύμφωνα με τα σχέδια, θα κατασκευαστούν αμμώδεις παραλίες, πισίνες, γήπεδα τένις, γκολφ, μπάσκετ και χόκεϊ, χώροι για ράφτινγκ, ιστιοπλοΐα, εξοπλισμοί για υποβρύχιες καταδύσεις, χώροι για πεζοπορία και ποδηλασία, μεγάλες εκτάσεις για πικ-νικ, εστιατόρια και καφετέριες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν επίσης να νοικιάζουν βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter