Τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου την Πέμπτη στην Αθήνα

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου την Πέμπτη στην Αθήνα

Την υπουργό Μετανάστευσης και Υποθέσεων Αποδήμων της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράμ και τον προεδρικό επίτροπο της Κύπρου Φώτη Φωτίου θα υποδεχθεί αύριο στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για να συζητήσουν τις τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες του προγράμματος «Νόστος».

Το πρόγραμμα «Νόστος – Η επιστροφή» θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο από τις 30 Απριλίου έως 6 τις Μαΐου και στην πανηγυρική τελετή έναρξης θα παραστούν οι Πρόεδροι Δημοκρατίας των τριών χωρών.

Στο πλαίσιο του «Νόστος – Η επιστροφή» η αιγυπτιακή κυβέρνηση αναλαμβάνει τη φιλοξενία ομάδας Αιγυπτιωτών Ελλήνων από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Αλεξάνδρεια, το Κάιρο, το Ελ Αλαμέιν, τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά και το Σαρμ Ελ Σέιχ. Το πρόγραμμα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε σημεία με ειδική σημασία για την ιστορική παρουσία του Ελληνισμού στη σημερινή Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη χώρα μας, η κα Μακράμ και ο κ. Φωτίου, συνοδευόμενοι από τον κ. Κουίκ, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter