Τρίτη 16 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης 2017: “Η πλάτη σας σε δράση”

Τρίτη 16 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης 2017: “Η πλάτη σας σε δράση”

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (World Confederation for Physical Therapy – WCPT) υποστηρίζει τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) στηρίζει αυτές τις δράσεις και ενημερώνει τους πολίτες για τα οφέλη της κίνησης και της πρόληψης.

Κάθε χρόνο, στις 16 Οκτωβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης για να αυξήσουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διαταραχές της σπονδυλικής στήλης, ως μέρος της Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και την Κοινή Δεκαετία.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους του κόσμου υποφέρουν από διαταραχές της σπονδυλικής στήλης. Αυτά περιλαμβάνουν πόνο στην πλάτη, πόνο στον αυχένα, σκολίωση και κάποια πάθηση μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Ο νωτιαίος πόνος και η αναπηρία μπορούν να έχουν βαθιά επίδραση στη γενική υγεία ενός ατόμου, μερικές φορές εμποδίζοντας τον να εργάζεται ή ακόμα και να κάνει απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κακή στάση και η αδράνεια συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη του πόνου στην πλάτη και άλλων διαταραχών της σπονδυλικής στήλης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ένας στους τέσσερις ενήλικες δεν είναι αρκετά δραστήριος και πάνω από το 80% των εφήβων δεν είναι αρκετά δραστήριοι.

Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σπονδυλικής Στήλης (WSD) είναι “Η πλάτη σας σε δράση” .

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών επιθυμεί να επισημάνει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας και τη βελτίωση της στάσης του σώματος, ως μέρος της καλής υγείας του νωτιαίου μυελού και της πρόληψης των τραυματισμών.

Για να εορτασθεί η Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης, οι υποστηρίζοντες οργανισμοί και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να σχεδιάσουν ειδικές εκδηλώσεις γύρω από το θέμα «Η πλάτη σας στη δράση» σας με την επιστροφή στην πράξη για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την καλή υγεία της σπονδυλικής στήλης.

Η υγεία της σπονδυλικής στήλης είναι δύσκολο έργο και απαιτεί την συνεργασία πολλών επαγγελματιών Υγείας προκειμένου να επιτευχθεί .

Ο Φυσικοθεραπευτής είναι η κυριότερη ειδικότητα που ασχολείται με τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης τόσο για την αποκατάσταση όσο και για την πρόληψη των παθήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter