Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Τρομοκρατία: Χτύπημα στην Cosco ετοίμαζε η Πόλα Ρούπα;

"Μιλάνε" τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα. Όλα τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ρούπα μάλλον ετοίμαζε χτύπημα στο λιμάνι του Πειραιά. Υλικό που θα αποτελούσε την προκήρυξη εξετάζει η αντιτρομοκρατική.

Ο κινέζικος πολυεθνικός επενδυτικός γίγαντας COSCO, το μεγάλο αφεντικό του Πειραιά, που έχει σοβαρές βλέψεις και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκτιμάται από τις διωκτικές αρχές ότι αποτελούσε τον πιο σαφώς προσδιορισμένο στόχο της Πόλας Ρούπα και της ομάδας της, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Ποντίκι”.

Μεταξύ των πολλών στοιχείων που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε η Πόλα Ρούπα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα:

- Εκτενές ιστορικό της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που συμπεριλάμβανε και την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου – να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μόνη αναφορά στο πρόσωπό του, η οποία, κατά τους αναλυτές των διωκτικών αρχών, δεν συνιστά στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού.

- Εκτενείς αναφορές στις συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στις 20 Ιουνίου του 2014, όταν οι δύο πρωθυπουργοί είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της COSCO και είχαν εγκαινιάσει το τρένο που μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινέζικα προϊόντα μέσω του δικτύου του ΟΣΕ στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Τότε ο Λι Κετσιάνγκ είχε προαναγγείλει: «Θα κάνουμε τον Πειραιά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια στον κόσμο».

- Εκτενείς αναφορές στον ρόλο του δημάρχου Πειραιά Πέτρου Μόραλη και του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη – υπό το πνεύμα ότι ευνόησαν την είσοδο και την επέκταση των δραστηριοτήτων της COSCO στον ΟΛΠ.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές των διωκτικών αρχών, το σύνολο των στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε γίνει χαρτογράφηση της περιοχής στην οποία βρίσκονται τα γραφεία της COSCO (Ακτή Μιαούλη 85 στον Πειραιά). Μάλιστα εκτιμάται ότι ένα χτύπημα στα γραφεία του κινέζικου κολοσσού θα γινόταν με την «κλασική» πλέον μέθοδο που ακολουθείται συστηματικά από την εποχή του Επαναστατικού Αγώνα, με αυτοκίνητο - βόμβα μεγάλης ισχύος.

Το δε πλούσιο έγγραφο υλικό γύρω από πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση του ΟΛΠ και την επιχειρηματική δραστηριότητα γύρω από το λιμάνι, πάντα κατά τους αναλυτές των διωκτικών αρχών, θα χρησίμευε ως «βάση» για τη συγγραφή μιας ακόμη πολυσέλιδης προκήρυξης για την ανάληψη ευθύνης και δεν αποτελεί στοιχείο σχεδιαζόμενης επίθεσης εναντίον τους. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετούνται και ειδικότερες αναφορές σε ονόματα τριών εφοπλιστών, του Γιάννη Αγγελικούση, του προσφάτως αποθανόντος Νίκου Φράγκου και του Γιώργου Οικονόμου.

Περισσότερο επιφυλακτικοί είναι οι αναλυτές για άλλα ονόματα εφοπλιστών τα οποία αναφέρονται στο πλαίσιο των φορολογικών απαλλαγών των οποίων παγίως απολαύει ο κλάδος τους, καθώς δεν είναι ακόμη βέβαιοι ότι δεν θα μπορούσαν να αποτελούν πιθανούς στόχους, παρά τη δεδομένη απέχθεια του Επαναστατικού Αγώνα και των επιγόνων του σε επιθέσεις κατά προσώπων.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.